Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Στη διαρκή επιτροπή παραγωγής εμπορίου της βουλής, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, με αφορμή την τροποποίηση  της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου και της Cosco.

 Ο κ. Βρεττάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή προτού υπογράψει τη τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού στην Cosco. «Κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Μπροστά στη λογική να γίνουν κάποιες επενδύσεις, δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν του την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα που δημιουργούν οι παρεμβάσεις και των επενδύσεων στη προοπτική τους και των υποδομών μέχρι να φτιάξουν τις επενδύσεις το επόμενο διάστημα» εξήγησε ο κ. Βρεττάκος.

 Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για «βιασμό της πόλης» και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παραδείγματα: «Αν στην περιοχή του Άη Γιώργη μπαζώσεις 150 στρέμματα θάλασσας για να φέρεις εκεί γερανογέφυρες συνιστά έγκλημα, όπως και ο ουσιαστικός εκτοπισμός της ναυπιγοεπισκευής για να μπορεί να διακινεί η Cosco μέσω 6ωροφων κτιρίων 1 εκ. αυτοκίνητα το χρόνο. Μπορεί να είναι θετικό για την εταιρία και την κερδοφορία της αλλά είναι καταστροφικό για την πόλη.  Είναι κάποια ζητήματα λοιπόν που αφορούν τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και κάποιος πρέπει αυτά να τα λάβει υπόψιν του».

 Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος διερωτήθηκε, «αυτά τα 5 χρόνια απ’ αυτήν την επένδυση που έγινε και από τα κέρδη του λιμανιού, έχει μείνει κάτι στην ελληνική κοινωνία;», καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν σαφείς απαντήσεις. Τέλος, διατύπωσε τη θέση ότι η τροποποίηση της σύμβασης με τον τρόπο που γίνεται ανοίγει παραθυράκια για μελλοντικές παρεμβάσεις της Cosco στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την υποχρέωση να λογοδοτεί πουθενά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ:

 

επιστροφή στην κορυφή