Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "STRONG ME"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "STRONG ME"

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας συμμετέχει στις δράσεις του κινήματος «Strong me» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Για πρώτη φορά 21 φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα διήμερο Φεστιβάλ και παίρνουν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την βία κατά των γυναικών η οποία δυστυχώς παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.), του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 11.00 με 21.00 με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνει ανοικτές ομιλίες, διαδραστικά σεμινάρια, συναυλία, αθλητικές δραστηριότητες, εικαστική έκθεση και παιδικά εργαστήρια για τους μικρούς επισκέπτες. Πρόκειται για ένα διήμερο δράσεων που επιδιώκουν να μετατρέψουν τον φόβο σε κινητήριο δύναμη.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα έχει περίπτερο στο οποίο θα γίνεται ολοήμερη ενημέρωση και προώθηση υλικού του Κέντρου Γυναικών και θα υλοποιήσει 2 δράσεις:

1)Διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «Το δέντρο των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα μου» όπου οι συμμετέχοντες με καθοδήγηση από τα στελέχη (νομικό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό) , θα εντοπίζουν μέσω εντύπου που διαμορφώθηκε ειδικά για τη δράση τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα τους και θα τα τοποθετούν στο Συλλογικό μας Δέντρο.

2)Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τις εσωτερικές μου/μας δυνάμεις» με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την καλλιέργεια των θετικών συναισθημάτων και την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας. Το σεμινάριο θα υλοποιήσουν την Κυριακή 10/10 17:00 – 19:00, η ψυχολόγος του Κέντρου Γυναικών και η Υπεύθυνη Ισότητας των Φύλων-ψυχολόγος στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Οι δράσεις σχεδιάστηκαν με την συνδρομή του κ. Χρήστου Πεζηρκιανίδη, Ψυχολόγου Μεταδιδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Θετικής Ψυχολογίας.

Πάμε με θετική διάθεση και δύναμη να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, να στηρίξουμε, να διεκδικήσουμε "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ "

espa epixeirisiako

επιστροφή στην κορυφή