Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ RAPID TESTS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ RAPID TESTS

 Με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, σε ένα κλίμα ανασφάλειας ανοίγουν  αύριο Δευτέρα (10/01) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και στην αναγκαιότητα της κατάστασης προμηθευτήκαμε ως δήμος  rapid test για να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία στις περιπτώσεις που γονείς δεν κατάφεραν να βρουν.

 Σχετικά με την όλη κατάσταση για το άνοιγμα των σχολείων,  τονίζουμε ότι πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας., μια και η έξαρση της πανδημίας είναι υπαρκτή.  Η ανακοίνωση της λήψης των ίδιων μέτρων, με μόνη προσθήκη την παροχή ενός επιπλέον self-test την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, είναι γεγονός που τουλάχιστον προβληματίζει.  

 Οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.  

 Ο Δήμος μας, με υπευθυνότητα και συνέπεια έχει μεριμνήσει για να διασφαλίσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων της περιοχής ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας, ενώ μέσω ιδίων πόρων προμηθεύτηκε τα rapid tests τα οποία έδωσε στις σχολικές μονάδες ώστε να διευκολυνθούν οι  μαθητές και  μαθήτριες της πόλης μας.

 Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση που τους προσφέρει το σχολικό περιβάλλον, είναι όμως καθήκον της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφαλή επιστροφή τους σε αυτό.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Γόνιμο Έδαφος - Πολυχώρος Λιπασμάτων

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe - Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας