Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΑΛΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΑΛΚΗ
Πολλαπλασιάζονται οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες μαθητών και μαθητριών της πόλης μας στη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έχασε τη ζωή του τόσο ξαφνικά και άδικα ύστερα από μια δολοφονική επίθεση χούλιγκαν στην Θεσσαλονίκη.

 

Ειδικότερα, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας έσβησαν από το τοίχο του σχολείου τους χυδαία οπαδικά συνθήματα, αντικαθιστώντας τα με τη φράση που ψέλλισε ο Άλκης λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή «Μη με Χτυπάτε Άλλο».
 
Το δικό τους μήνυμα καταδίκης της οπαδικής βίας αποφάσισαν να στείλουν και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου, σχηματίζοντας με τις σχολικές τους τσάντες τη φράση «Άλκη Ζεις», ενώ παρόμοια δράση είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες μέρες στο 4ο και στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου.
273761107 7009054485831901 6536431087303505948 n alkis mathites tsantes
 
Οι συμβολικές αυτές πράξεις στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, απέναντι στη μισαλλοδοξία, τον εκφοβισμό αλλά και τον γενικότερο εκφασισμό μιας κοινωνίας, που οδηγεί στο θάνατο νέους ανθρώπους εξαιτίας των διαφορετικών προτιμήσεων τους.
 
Τα παιδιά φωνάζουν για το δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη και ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί όμως θέλουμε να ζούμε σαν ίσοι. Αυτό οφείλουμε όλοι μας να τα ακούσουμε προσεχτικά.
αλκης
 
επιστροφή στην κορυφή