Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 Φέτος, ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με έναν σκληρό απολογισμό για τις γυναίκες στη χώρα μας.

Οι γυναίκες επλήγησαν πολλαπλά από την υγειονομική κρίση που διαδέχτηκε την οικονομική και συνδέθηκε με την ολοένα αυξανόμενη καταγραφή των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών. Κοινή ανάγκη όλων η κατανόηση του φαινομένου και η πρόληψή του.

 Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τιμά την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο κέντρο της πόλης με ολοήμερες δράσεις κατά της έμφυλης βίας.

 Τα ερωτήματα πολλά.

 Τι οπλίζει το χέρι των δραστών; Γιατί δεν φεύγουν οι γυναίκες; Γιατί συμβαίνει τόσο συχνά; Γιατί τώρα; Ποιοί άντρες κάνουν τέτοια πράγματα; Ποιές γυναίκες παθαίνουν τέτοια πράγματα; Είναι όλοι οι φόνοι γυναικών γυναικοκτονίες; Τι μπορεί να βοηθήσει; Tι πρέπει να αλλάξει;

Πρωινό 8 Μάρτη-Πλατεία Κύπρου: Ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών

 Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, 11.00 έως 2.00 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου μπροστά από το Δημαρχείο, θα υποδεχτούμε μαθητές και μαθήτριες από το 1ο και 3ο  ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ  Κερατσινίου και Δραπετσώνας αντίστοιχα, για να ακούσουμε τις δικές τους απορίες και να αγγίξουμε από κοινού μια πραγματικότητα που θέλει γνώση. «Τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν».  Η εκπαίδευση των νέων σε ζητήματα φύλου είναι η δική μας προσπάθεια για την πρόληψη της έμφυλης βίας. Τα νέα άτομα χρειάζονται νέα πρότυπα μη-κυριαρχικά ώστε να δομήσουν υγιείς συντροφικές σχέσεις.

Απόγευμα 8 Μάρτη- Πλατεία Κύπρου: 7.00μμ τοποθέτηση Μνημείου Γυναικοκτονιών. 8.00 Φωταγώγηση μνημείων ταυτόχρονα σε 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

 Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, δημιουργούμε ένα μνημείο φόρο τιμής και μνήμης για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν και δεν είναι πια μαζί μας.

 17 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια θα τοποθετηθούν συμβολικά από φορείς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών στο κέντρο της πλατείας Κύπρου, μπροστά από το μνημείο με τα ονόματα των γυναικών.

 Στην δράση συμμετέχουν εκπρόσωποι του αθλητισμού, πολιτισμού, τρίτης ηλικίας, ΑΜΕΑ, εκπαίδευσης, ο Εμπορικός Σύλλογος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, της Π.Ε.Α.Ε.Α. (παράρτημα Κερατσινίου), των Υγειονομικών Υπηρεσιών, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων οι γυναικείοι σύλλογοι της πόλης και η Μάγδα Φύσσα.

 Στις 8.00 μμ θα γίνει η αντίστροφη μέτρηση για την φωταγώγηση ανάλογων μνημείων σε 30 πόλεις στην Ελλάδα, ενώ μηνύματα θα στείλουν εκπρόσωποι των Δήμων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.

 Καλούμε όλες και όλους να  τιμήσουν την μνήμη των γυναικών που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε. Αυτές, όπως και τόσες άλλες δολοφονίες γυναικών στη χώρα μας και ανά τον κόσμο, συνιστούν ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας.

espa epixeirisiako

επιστροφή στην κορυφή