Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Την Τρίτη 14/11/2023 έγινε η παρουσίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ερευνητικού Προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος) με θέμα: «Επιστημονική στήριξη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην πολεοδομική έρευνα και το σχεδιασμό της ζώνης ανάπλασης περιοχής Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

 Η συνάντηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου και πήραν μέρος Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας και αρκετοί πολίτες.  Στη συνάντηση έγινε σαφές ότι χρήσεις Γης προτείνονται για όλη την περιοχή των 640 στρεμμάτων που δεν μπορεί να είναι άλλη από πράσινο, αθλητισμός, πολιτισμός, υγεία και παιδεία.

 Στην συνάντηση ο Δήμαρχος όσο και οι μελετητές τόνισαν την αξία της απόφασης του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση της έκτασης του χώρου των εγκαταστάσεων του εργοστασίου Λιπασμάτων. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι η μελέτη αυτή είναι ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια του Δήμου για τις παραπέρα ενέργειες του, η οποία βεβαίως θα τεθεί σε διαβούλευση και μετά για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

επιστροφή στην κορυφή