Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του πρέσβη της Παλαιστίνης κου Yussef Dorkhom στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου.

 Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη του, αναφέρθηκε στο δίκιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος, στη σφαγή αμάχων με τον συνεχιζόμενο πόλεμο του κράτους του Ισραήλ και πρότεινε να θέσει συνολικά το θέμα στην ΚΕΔΕ για να πάρει θέση και ανάλογες πρωτοβουλίες καθώς επίσης στη διοργάνωση τριήμερου φεστιβάλ προβολής παλαιστινιακών ταινιών στα θερινά σινεμά του Δήμου μας. 

Τέλος τόνισε ότι « Όσο δεν δημιουργείται ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, η ένταση στην περιοχή θα συνεχίζεται και τις συνέπειες θα τις πληρώνουν οι δυο λαοί».

 Από τη μεριά του ο Πρέσβης δέχτηκε με χαρά τις προτάσεις του Δημάρχου και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση του Δήμου μας με μια πόλη της Παλαιστίνης.  

Στο τέλος της συνάντησης που διεξήχθη σε κλίμα συγκίνησης, ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με την ελπίδα η Παλαιστίνη να αποτελέσει σύντομα ανεξάρτητο κράτος και οι δυο λαοί να ζήσουν ειρηνικά σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική τους ακεραιότητα.

επιστροφή στην κορυφή