Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ – ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ – ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η δράση

Στις 26 Μαΐου 2024 διεξήχθη στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου»-Λόφος Σελεπίτσαρι η δράση του Δήμου με θέμα: «Ημέρα φιλοζωίας – Ημέρα υιοθεσίας» από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στην δράση συμμετείχαν και συνεργάστηκαν με τον Δήμο:

  • Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου που έφερε από το καταφύγιό του πολλά σκυλιά τα οποία αναζητούν μια οικογένεια για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, την αγάπη, την φροντίδα και την τρυφερότητα που τους αξίζει. Επίσης πρόσφεραν αναψυκτικά και σνακς στους επισκέπτες,
  • το Σύστημα Προσκόπων Δραπετσώνας-Κερατσινίου, μια ελπιδοφόρα νότα για το μέλλον, με τους Προσκόπους, τους Βαθμοφόρους και τα Λυκόπουλα οι οποίοι είχαν αναλάβει την διακίνηση των ενημερωτικών φυλλαδίων, του ερωτηματολογίου προς συμπλήρωση από τους δημότες, την εκφώνηση των συνθημάτων και την βόλτα των ζώων,
  • Πολλοί φιλόζωοι εθελοντές που έφεραν γατάκια και σκυλάκια προκειμένου να προωθηθούν για υιοθεσία ή φιλοξενία. 

Η δράση αυτή, ως αφετηρία πολλών τέτοιων εκδηλώσεων για ευαισθητοποίηση των δημοτών μας για τα ζώα, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Πολλοί δημότες επισκέφθηκαν τον χώρο, έπαιξαν με τα γατάκια, πήγαν βόλτα με τα σκυλάκια και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ταμπλό στα οποία είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες ζώων που βρίσκονται στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ή στο Καταφύγιο και αναζητούν υιοθεσία.

Ευχάριστη κατάληξη της εν λόγω δράσης ήταν ότι  8 σκυλάκια και 4 γατάκια βρήκαν την οικογένεια που θα τους προσφέρει σπίτι, φροντίδα, αγάπη, στοργή. Και αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Ραντεβού για τις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με την φιλοδοξία να βρεθούν σπίτια φιλόξενα και για τα υπόλοιπα ζώα συντροφιάς!

επιστροφή στην κορυφή