Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Νέα πνοή στην παιδεία

Νέα πνοή στην παιδεία

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, σε συνάντηση του με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια, ζήτησε τη δέσμευση του Οργανισμού για άμεση κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, του 15η επί της οδού Αναγνωσταρά και Προβελεγγίου και του 22η επί των οδών Σινώπη, Μ. Κατράκη και Λέσβου στον Άγιο Αντώνιο. Στο πρώτο έχει βαλτώσει η διαδικασία κατασκευής της από το 2004 και στο δεύτερο εκκρεμεί η απαλλοτρίωση του οικοπέδου.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συνεργασία του Δήμου με τον ΟΣΚ, για την τοποθέτηση φωτοβολταïκού στις στέγες των σχολείων, εάν και εφόσον αποδειχτεί με σχετική μελέτη, ότι δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών. Τέλος συζητήθηκε το θέμα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στα Λουτρά Παλατζιάν, για το οποίο υπάρχει προμελέτη και ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο η παρέμβαση με τέτοιο τρόπο ώστε το απόγευμα να λειτουργεί ως Μουσείο - Λουτρά.

Στόχος του Δήμου – Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι οι προαύλιοι χώροι των σχολείων να αξιοποιηθούν σαν χώροι αθλητισμού και ψυχαγωγίας με τις κατάλληλες προσαρμογές. Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχωρήσαμε σε συνάντηση με τους Διευθυντές, Γυμνασιάρχες και Λυκειάρχες, με στόχο την άμεση ενημέρωση για προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα και ιδιαίτερα θεμάτων υλικοτεχνικής υποδομής. Σε αυτό τον φορέα μας βοήθησαν ιδιαίτερα οι Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Νίκος Οικονομάκης. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε όλα σχεδόν τα σχολεία του Δήμου μας, γιατί η επιτόπια παρακολούθηση και γνωμάτευση, για τα προβλήματα που απασχολούν το καθένα είναι η αρχή της επίλυσης της, πάντα με τη συνεργασία και συνδρομή των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε εκδήλωση επ’ ευκαιρίας του εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, έγινε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου, στην οποία παρευρίσκετο, ο Μητροπολίτης Νικαίας Σεβασμιότατος κ. Αλέξιος και με κεντρικό ομιλητή τον Θεολόγο Καθηγητή Πανεπιστημίου πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ενώ τιμήθηκαν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί με πλακέτες για την πολυετή προσφορά τους και δόθηκαν ακόμα αναμνηστικά δώρα σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της βίας που έχει δυστυχώς εισβάλει στο σπίτι, στο σχολείο, στη πλατεία, προκηρύξαμε ετήσιο Διαγωνισμό παιδικών παραμυθιών με θέμα «κόκκινη κλωστή δεμένη, στην Αγάπη τυλιγμένη». Στόχος μας όλα τα παιδιά να γράφουν ιστορία για την αγάπη που νικά τη βία και οι καλύτερες συμμετοχές να βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση από το Δήμο μας.

Το Σαββάτο 26 Φεβρουαρίου διοργανώσαμε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «οι πολίτες ευαισθητοποιούνται: από τα προϊόντα της Ψυττάλειας…φτιάχνουμε το δικό μας δάσος», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας σε συνδυασμό με τη δενδροφύτευση στο όρος Αιγάλεω την Κυριακή.

Στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, θα ξεκινήσουμε οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Τέλος, στα πλαίσια των μαθητικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουμε σχεδιάσει, ξεκινάμε με την πραγματοποίηση του Α’ Μαθητικού Φεστιβάλ Σύγχρονου χορού και χορογραφίας, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που θα γίνει στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης.

επιστροφή στην κορυφή