Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Τα παιδιά μαθαίνουν να ανακυκλώνουν παίζοντας

Τα παιδιά μαθαίνουν να ανακυκλώνουν παίζοντας

Πρωτότυπες κατασκευές και χειροποίητα στολίδια

από ανακυκλώσιμα υλικά

Μια σημαντική πρωτοβουλία από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Π. Νικολαϊδης. Περισσότερα από 800 παιδιά της Πέμπτης και Έκτης τάξης από δώδεκα δημοτικά σχολεία της πόλης Κερατσινίου- Δραπετσώνας, πήραν μέρος στις βιωματικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης γεμάτα ενθουσιασμό και όρεξη για παιχνίδι.

Κεντρικός άξονας των πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων, υπό την αιγίδα του αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Νίκου Οικονομάκη, ήταν η προώθηση των βασικών αρχών της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων (πρόληψη- επαναχρησιμοποίηση- ανακύκλωση- ανάκτηση) με στόχο αφενός τη μείωση των απορριμμάτων και αφετέρου την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

 

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον εκπαιδευτικό χώρο από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα, και πήραν μέρος σε μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση τους απέναντι σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Πέμπτης τάξης πήραν μέρος στο «Λούνα Παρκ της ανακύκλωσης» και απόλαυσαν παιχνίδια όπως κρίκοι, παζλ, παιχνίδι μνήμης, μπόουλινγκ, κ.α. Η μεγαλύτερη τάξη πήρε μέρος στο πρωτότυπο καλλιτεχνικό εργαστήρι «σκουπιδοτέχνης» και με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από «άχρηστα» αντικείμενα που έφεραν από το σπίτι τους, όπως συσκευασίες προϊόντων, χαρτί, ύφασμα κ.α.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά, μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Νίκο Οικονομάκη και Μαρία Μαΐλη, για να παρακολουθήσει τις δημιουργικές δραστηριότητες τους και να τα βοηθήσει να κατασκευάσουν τις πρωτότυπες χειροτεχνίες τους και δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή πρωτότυπη εκδήλωση έχει διττή σημασία. Όχι μόνο συμβάλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας, αλλά λίγες μέρες πριν τις χριστουγεννιάτικες εορτές, τους προσφέρει μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης μέσω δημιουργικού και πρωτότυπου παιχνιδιού. Εμείς, σαν δημοτική αρχή, υποστηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις  και επιδιώκουμε να τις επαναλάβουμε στο προσεχές διάστημα με τη συμμετοχή των υπολοίπων σχολείων της πόλης μας.»

Τα στολίδια πρόκειται να αποτελέσουν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο κεντρικών σημείων της πόλης, στέλνοντας ένα οικολογικό μήνυμα στους δημότες και υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στη μείωση των απορριμμάτων και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Γόνιμο Έδαφος - Πολυχώρος Λιπασμάτων

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe - Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας