Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Ζητάμε αντισταθμιστικά τέλη από τη λειτουργία του car terminal στην πόλη μας»

Λ. Τζανής: «Ζητάμε αντισταθμιστικά τέλη από τη λειτουργία του car terminal στην πόλη μας»

Επιστολή προς τον υφυπουργό Εσωτερικών κ Πάρη Κουκουλόπουλο

Αποφασισμένος δηλώνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής να μην αφήσει ιδιωτικά συμφέροντα να πλήξουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. Παράλληλα βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, για να επιτύχει ευνοϊκούς όρους που θα αποφέρουν έσοδα στην πόλη από τη λειτουργία του car terminal στον εμπορικό λιμένα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής απέστειλε πρόσφατα και δεύτερη επιστολή στην αναπληρώτρια Υπουργό κ. Φώφη Γεννηματά και στον υφυπουργό Εσωτερικών κ Πάρη Κουκουλόπουλο, ζητώντας την απόδοση αντισταθμιστικής εισφοράς από την ΟΛΠ Α.Ε. προς το Δήμο, ύψους 2€ για κάθε αυτοκίνητο, το οποίο θα διακινείται από τον εμπορικό λιμένα μέσω του σταθμού του car terminal.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους πολίτες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας από επιχειρηματικές δραστηριότητες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους και βλάπτουν το περιβάλλον. Είναι φανερό ότι η αποκοπή της προσβασιμότητας των δημοτών μας από την παράλια ζώνη, αποτελεί ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό απαρτχάιντ. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη και κερδοφορία, γίνεται εις βάρος των πολιτών μας. Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί ή να συναινέσει στη λειτουργία του εν λόγω car terminal, του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου της Μεσογείου, χωρίς την προοπτική ανταπόδοσης τουλάχιστον των αντισταθμιστικών τελών από τη λειτουργία της.»

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αίτημα απόδοσης αντισταθμιστικών τελών».

Αξιότιμοι  κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να θέσω και πάλι υπόψη σας το αίτημα του Δήμου μας για απόδοση με πάγιο τρόπο αντισταθμιστικής εισφοράς (αντισταθμιστικού τέλους ) από τον ΟΛΠ Α.Ε. προς τον Δήμο μας ύψους 2€ για κάθε αυτοκίνητο το οποίο διακινείται από τον εμπορικό λιμένα μέσω του σταθμού CAR TERMINAL.

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση τύπου του ΟΛΠ Α.Ε.της 17ης Νοεμβρίου την πορεία κερδοφορίας του Οργανισμού κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011. Ιδιαίτερα θετικό είναι ασφαλώς το ότι τα αποτελέσματα και οι δείκτες οι οποίοι αφορούν το συγκεκριμένο διάστημα δείχνουν εμμονή στην πορεία κερδοφορίας και σαφή συνέχισή της από το 2010 και εντεύθεν.

Η κερδοφορία του ΟΛΠ Α.Ε και ιδιαίτερα η αυξητική τάση σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι μία ενθαρρυντική εξέλιξη. Εξέλιξη η οποία ενισχύει το κύρος και τη δυναμική του ΟΛΠ Α.Ε., την συνολικότερη θέση της Εθνικής Οικονομίας αλλά και των ιδιωτών μετόχων του. Τι γίνεται όμως με την δυνατότητα συμβολής και ανταπόδοσης του ΟΛΠ στην ανάπτυξη της θέσης της τοπικής κοινωνίας αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος αυτών που υπόκεινται σε θυσίες (περιβαλλοντική επιβάρυνση Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποκοπή προσβασιμότητας δημοτών μας στην παράλια ζώνη κ.τ.λ.);

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε είναι αδιανόητο να εκτιμώνται μόνο οι οικονομικοί δείκτες και η πορεία κερδοφορίας μίας Ανώνυμης Εταιρίας και να πετώνται στις καλένδες οι διαρκείς αγώνες των δημοτών μας και της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί ή να συναινέσει σε μία προοπτική μη απόδοσης τουλάχιστον των αντισταθμιστικών τελών από τη λειτουργία του CAR TERMINAL ως αντίβαρο των συνεπειών που προκύπτουν και επιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής των δημοτών μας.

Επισημαίνεται, ότι παρά την πορεία κερδοφορίας της συγκεκριμένης Ανώνυμης Εταιρίας δεν έχουν καταβληθεί δημοτικά τέλη αλλά και δεν έχει πραγματοποιηθεί είσπραξη του δημοτικού φόρου και του ΤΑΠ για την χρονική περίοδο 01/10/2011 έως 01/11/2011 σύμφωνα με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του 2001.

Κύριοι Υπουργοί, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται να αγνοηθούν ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η κοινωνία της πόλης μας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν οι οικονομικοί δείκτες, τα κέρδη μίας Ανώνυμης Εταιρίας να υπερτερούν των ανθρώπινων αναγκών όταν μάλιστα η συγκεκριμένη Κοινωφελής Εταιρία δεν είναι συνεπής προς τις δικές της οικονομικές υποχρεώσεις. Ως Δημοτική Αρχή αντιστεκόμαστε σε μια στείρα και μονομερή οικονομική ανταπόδοση. Αγωνιζόμαστε για τη βιώσιμη συνύπαρξη πόλης και λιμανιού.

Προς γνώση σας, σας επισυνάπτουμε την Ανακοίνωση Τύπου του ΟΛΠ Α.Ε. της 17/11ου, καθώς και το υπ΄ αριθμ. 61772/17.11.2011 έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε. αναφορικά με ανείσπρακτα δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο, του ΟΛΠ Α.Ε.

Ευελπιστούμε στη θετική σας στάση, αναμένοντας για τις δικές ενέργειες.

Συνημμένα: 1) Ανακοίνωση Τύπου του ΟΛΠ Α.Ε.

2) Υπ΄ αριθμ. 61772/17.11.2011 έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε.

3) Η από 16.11.2011 επιστολή Δημάρχου, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προς

Υφυπουργό Εσωτερικών.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΛΟΥΚΑΣ Ν. ΤΖΑΝΗΣ

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Γόνιμο Έδαφος - Πολυχώρος Λιπασμάτων

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe - Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας