Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Σεπτέμβρης 2014 -Αντιφασιστικές Πολιτιστικές Δράσεις

Σεπτέμβρης 2014 -Αντιφασιστικές Πολιτιστικές Δράσεις

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του συμπολίτη μας μουσικού Παύλου Φύσσα.
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με την πεποίθηση ότι η αντίσταση απέναντι σε κάθε είδους φασιστική απειλή και πρακτική είναι μονόδρομος, διοργάνωσε μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το νεαρό Κερατσινιώτη, που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή για τις αντιφασιστικές του επιλογές και πεποιθήσεις.
Σε συνεργασία με την ERT OPEN , προβλήθηκαν στις 22,23,24 Σεπτέμβρη στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου , το γνωστό σε όλους Πέτρινο, μια σειρά ντοκιμαντέρ με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Οι Χαραγμένες Ζωές του Σπύρου Τέσκου, το RED HULK της Ασημίνας Προέδρου , το RUINS της Ζωής Μαυρουδή και το 128 Κερατέα : μια πραγματική ιστορία των Βάιου Σύρρου και Γρηγόρη Οικονομίδη, προσέφεραν στους θεατές μια ευκαιρία να προβληματιστούν, να ενημερωθούν ,να ευαισθητοποιηθούν για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η παρουσία των δημιουργών, αλλά και των δημοσιογράφων της ERT OPEN κατά τη διάρκεια των προβολών έδωσε το έναυσμα στο κοινό να θέσει ερωτήσεις και να ακολουθήσει διαλογική συζήτηση πάνω στο θέμα.

1

Οι αντιφασιστικές πολιτιστικές δράσεις συμπληρώθηκαν με δύο θεατρικές παραστάσεις στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» από αποφοίτους του 1ου και 3ου Λυκείου της πόλης μας. Συμμετέχοντας ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα οι μαθητές του Κερατσινίου παρουσίασαν 4 μονόπρακτα από το έργο του BERTHOLD BRECHT «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» και το «Σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ.

 Ο Σεπτέμβρης για την πόλη μας έχει αποκτήσει πια άλλη σημασία. Το όνομα του Παύλου Φύσσα έχει σηματοδοτήσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό και ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου αποτελεί πλέον για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μήνα μνήμης, εγρήγορσης, δράσης, αγώνα ενάντια σε αυτούς που απειλούν την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας.

Ο Δήμος μας θα είναι πάντα μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

 

Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι

Δημοτικό Κολυμβητήριο

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Logo Διαύγεια

Κέντρο Διαβίου Μάθησης Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Your Europe Logo