Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 625

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Η παραχώρηση των Λιπασμάτων, δικαίωση των αγώνων μας

 

Η υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της παραχώρησης της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτελεί δικαίωση των αγώνων δεκαετιών. Ως δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κάναμε τη διεκδίκηση των Λιπασμάτων κορυφαία προτεραιότητά μας, τη στιγμή μάλιστα που από διάφορες πλευρές ακούγοντας τα γνωστά περί «χαμένων υποθέσεων». Με τη μεγάλη νίκη μας, νίκη κάθε δημότη, αποδείξαμε ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε δόθηκαν. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη.

 

Τώρα ξεκινάμε τη διαδικασία της ανάπλασης. Σύντομα, η περιοχή των Λιπασμάτων θα μετατραπεί σε ένα μοναδικό παραθαλάσσιο πάρκο, χώρο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα των δημοτών και θα αποτελέσει εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή μας.

 

Δεν θα μπορούσαμε, ωστόσο, να μην επισημάνουμε ότι η μεγάλη νίκη των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας συνοδεύεται με μία απόφαση – πλήγμα για τον ευρύτερο Πειραιά, αλλά και για τη χώρα: την κύρωση της Σύμβασης με την COSCO για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Έχουμε επισημάνει ότι η πώληση του Λιμανιού του Πειραιά στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. Ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι στην απόφαση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, επιμείνουμε αταλάντευτα στην υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δημοσίου συμφέροντος.

επιστροφή στην κορυφή