Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ιδιαίτερη και πολύτιμη είναι για τους ανθρώπους και τη τοπική κοινωνία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η λειτουργία- εδώ και χρόνια- του 2ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Δραπετσώνας. Η παρουσία του στην επαγγελματική εκπαίδευση της πόλης είναι διαχρονική, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η σπουδαιότητά του έγκειται στο γεγονός,-πέραν όλων των άλλων- ότι πρόκειται για ένα δημόσιο νυκτερινό τεχνικό σχολείο, ανοικτό για απόφοιτους Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, καθώς και παλιούς μαθητές πτυχιούχους ΤΕΣ και ΤΕΕ κάθε ηλικίας. Επίσης μπορούν να εγγραφούν μαθητές που έχουν διακόψει το Λύκειο ή το ΤΕΕ σε κάποια τάξη.

 

«Εφόδιο ζωής»

 

«Στα Εσπερινά Σχολεία έρχονται άνθρωποι που στη ζωή τους δοκιμάστηκαν ή   αδιαφόρησαν για το μέλλον τους, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να αποκτήσουν εφόδια στη ζωή τους όπως είναι το απολυτήριο του Λυκείου ή κάποιο πτυχίο που θα τους δώσει ελπίδα για εργασία», υπογράμμισε στο site του Δήμου μας, η διευθύντρια του σχολείου κ. Δ. Τσιρίδου.

Η ίδια τόνισε ακόμη ότι «οι μαθητές του σχολείου μας  είναι   στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι ή ψάχνουν για εργασία και επίσης είναι αυτοί που έχουν κάνει πράξη τη δια βίου μάθηση, που έχει σαν αποτέλεσμα να ελπίζουν για μια καλύτερη ζωή, πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις». Παράλληλα συμπλήρωσε πως «το δικαίωμα στη μόρφωση δε μπορεί να απευθύνεται μόνο στα ανήλικα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Η μόρφωση πρέπει να απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες, αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Η έκρηξη των γνώσεων και παράλληλα των αναγκών στην οικονομία, την πολιτική, την εκπαίδευση, καθιερώνουν τη Δια βίου Παιδεία ως τη μοναδική λύση για την επιτυχή ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο. Η Δια βίου Παιδεία ενισχύει τους πολίτες στο να αποκτούν νέες δεξιότητες, καλλιεργεί τη διάθεση και την ικανότητά τους να αποκτούν γνώσεις, αλλά και αυτοπεποίθηση, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την ανάληψη ευθυνών και το κριτικό πνεύμα.  Η μόρφωση αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξη του. Οδηγεί στη γνώση, η οποία δεν περιορίζεται στον επαγγελματικό τομέα μόνο, αλλά συμβάλλει στη διαμόρφωση του ανθρώπου».

 

«Τι προσφέρει»

 

Στα σύγχρονα κτήρια και τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια που δημιουργήθηκαν, ειδικά για τις ανάγκες των τομέων της εκπαίδευσης, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια που χρειάζονται για την επαγγελματική τους ανέλιξη και απορρόφηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Οι τομείς και οι ειδικότητες που διαθέτει είναι: Μηχανολογίας (Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού), Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ( Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών ), Πληροφορικής ( Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων Η/Υ ), Διοίκησης και Οικονομίας ( Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ), Υγείας – Πρόνοιας –Ευεξίας (Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων).

Στο εσπερινό λύκειο οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου και μαζί απολυτηρίου Λυκείου, καθώς επίσης υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας κατόπιν εξετάσεων.

 

Για πληροφορίες

 

Το κτήριο που στεγάζεται το εσπερινό ΕΠΑ.Λ Δραπετσώνας, βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 124 και λειτουργεί καθημερινά 19:15 – 22:50. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 4318877, 210 4320799 και 210 4327535 από 19:15 έως 22:50 καθημερινά.

επιστροφή στην κορυφή