Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Για μία ειλικρινή συνεργασία

Σαφείς και ανυποχώρητες οι εκτιμήσεις του Δήμου απέναντι στα σχέδια της ΟΛΠ Α.Ε.

Σχετικά με την Ανακοίνωση Τύπου της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε. της 3ης Φεβρουαρίου 2011, μία μόλις (!!!) ημέρα μετά την συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, η οποία δεν συμπλέει με το πνεύμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας, το οποίο αντικειμενικά διαφάνηκε στην συνάντηση, αλλά στην ουσία δείχνει μια ουσιαστική και επικοινωνιακή αναδίπλωση, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θέλει να επισημάνει τα εξής:

Το Δ.Σ. του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποφάσισε να ξεκινήσει έναν διάλογο ευθύνης με το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ., για την συνολική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλης και όχι με την Ανώνυμη Εταιρεία ΟΛΠ Α.Ε. Άλλωστε οι σχετικές Επιτροπές συγκαλούνται ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ του Υπουργείου.

Επί του προκειμένου η ΟΛΠ Α.Ε. υποστηρίζει ότι κατά την πρώτη φάση δεν εκτελείται κανένα νέο έργο, κάτι που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΕΣ και έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η πρώτη φάση είναι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΟ…

Η ΟΛΠ Α.Ε. ξεχνώντας το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟ πρόσωπο που επέδειξε στον διάλογο του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. με τον Δήμο, θυμήθηκε  το ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ του πρόσωπο απέναντι στους 200.000 Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ του συνίσταται ΚΑΙ στο αντικειμενικό γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον διάλογο όταν πρόκειται για κάτι κοινωφελές (Πολιτιστική Ακτή) και τον «ξεχνάει» όταν πρόκειται για κάτι κοινωνικά επιβλαβές (CAR TERMINAL), το οποίο ορίστηκε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ χρονικά. Το γεγονός της αναστολής της δημιουργίας του ΣΙΛΟ μεταφόρτωσης Σιτηρών, (εξέλιξη που ο Δήμος χαιρέτισε) αποδεικνύει της ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ το αληθές… Αφού το επιχειρησιακό σχέδιο της ΟΛΠ Α.Ε. μέσα από την μακροχρόνια δημόσια «διαβούλευση» είχε «συμφωνηθεί» απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κατά συνέπεια είχε «κλειδώσει», πως η ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε μονομερώς και αυθαίρετα να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ τη δημιουργία του;

Η ΟΛΠ Α.Ε. επικαλείται ότι τα έργα αναδιαρρύθμισης γίνονται επί κατασκευασμένων έργων, ξεχνώντας ότι προτίθεται να αποκλείσει για τους πολίτες επιπλέον 35 στρέμματα παραλίας.

Η ΟΛΠ Α.Ε. αναφερόμενη στην φιλοσοφία των παρεμβάσεων της, ανακοίνωσε ότι μοναδική της στόχευση είναι, να γίνει το λιμάνι αναγνωρισμένο διεθνώς, ως φιλοπεριβαλλοντικό (ecoport). Διερωτόμαστε αν η απομάκρυνση ρυπογόνων δραστηριοτήτων και η αντικατάσταση τους από εξίσου ρυπογόνες είναι φιλοπεριβαλλοντική αναπτυξιακή φιλοσοφία; Μήπως επιβαρύνει αντί να βελτιώνει το λεγόμενο ισοζύγιο ρύπων;

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης και έχει καταστήσει σαφές, ότι είναι ΚΑΤΑ ολόκληρου του σχεδίου και όλων των φάσεων του CAR TERMINAL, το οποίο επιφέρει περαιτέρω τσιμεντοποίηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σε κάποιο σημείο της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ της ΟΛΠ Α.Ε. αναφέρει ότι ακολουθεί πολιτική συνεργασίας με τους επιλιμένιους Δήμους. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με μεγάλη του χαρά βλέπει μια πρόοδο στην φρασεολογία του ΟΛΠ,  ο οποίος μέχρι πρόσφατα μας χαρακτήριζε παραλιμένιο Δήμο, ενώ τώρα μας «βάφτισε» επιλιμένιο. Εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς την ΟΛΠ Α.Ε. πως είμαστε ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ Δήμος και συμφωνούμε απόλυτα με τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Λιπάσματα στις 23/5/09 έξι μήνες πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ο οποίος μίλησε για Πράσινη Ανάπτυξη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, καθώς και η Δημοτική Αρχή θα πορευτούν αταλάντευτα στον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας, υπηρετώντας πιστά την φιλοσοφία της Πράσινης Ανάπτυξης και της διαμόρφωσης προτάσεων που έχουν στο κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο και τα προβλήματα του. Ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να επιζητούμε με συνέπεια τον διάλογο και την διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης β’ βαθμού, χωρίς αλαζονικές στάσεις και συμπεριφορές, αλλά με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και εποικοδομητικής συνεννόησης.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θεώρησε από την πρώτη στιγμή πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε., υπήρξε προϊόν και απότοκο μιας περιόδου έντονης αντιπαράθεσης για την τύχη και τον χαρακτήρα της ανάπτυξης της παραλίας μας. Μάταια αναζητήσαμε την διατύπωση ψυχραιμότερων σκέψεων από την μεριά της ΟΛΠ Α.Ε. Ο Δήμος πιστεύει ακόμα και σήμερα ότι υπάρχει χρόνος να πρυτανεύσουν τελικά τέτοιες σκέψεις και προσεγγίσεις και καλεί την ΟΛΠ Α.Ε. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπάρχει συστοιχία λόγων και έργων.

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας