Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτιου, πρόκειται να πραγματοποιήσει μία σειρά από παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία και με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, έχοντας ως στόχο να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων. Οι δράσεις-παρεμβάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις πρόληψης και υγείας του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, αποτελούν την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον αγώνα για την ισότητα και αφιερώνει με αυτό τον τρόπο το μήνα Μάρτιο στη γυναίκα.

 

Συγκεκριμένα οι δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχουν ως ακολούθως:

 

  • Οι σύμβουλοι του Κέντρου θα έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό προσωπικό δύο Δημοτικών και δύο Λυκείων του Δήμου προκειμένου να υπάρξει πληροφόρηση σχετικά με το ολοκληρωμένο δίκτυο των υπηρεσιών που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και ευαισθητοποίηση στο θέμα της καταπολέμησης της βίας λόγω φύλου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ομάδες στόχους που απευθύνεται, μία εκ των οποίων είναι οι προσφύγισσες, στην αναζήτηση εμφάνισης έμφυλων στερεοτύπων - έμφυλων διακρίσεων στις σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών- τριών. Παράλληλα, στοχεύουμε στη δημιουργία συνεργασιών που θα διασφαλίζουν την ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων μέσα στην τοπική κοινωνία. Επίσης, στα εν λόγω σχολεία θα γίνει διανομή και ανάρτηση αφισών από έργα που παρουσιάσθηκαν σε Έκθεσης Ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τα οποία αναπαράχθηκαν από την Προσφυγική και Μεταναστευτική Ανταπόκριση της UNICEF στην Ελλάδα. Τα έργα τέχνης προέρχονταν από παιδιά, εφήβους και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες/στριες που διαμένουν τόσο στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας όσο και στον αστικό ιστό της χώρας. Οι επισκέψεις θα λάβουν χώρα από τα στελέχη του Κέντρου στις 4/3/2019, ημέρα Δευτέρα, στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, στις 5/3/2019, ημέρα Τρίτη, στο 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, στις 15/3/2019, ημέρα Παρασκευή, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και στις 21/3/2019, ημέρα Πέμπτη, στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας.
  • Οι σύμβουλοι του Κέντρου θα πραγματοποιήσουν δράση με τίτλο «Διαβάζοντας για την Ισότητα» όπου θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση του εικονογραφημένου παραμυθιού ''Το λουλούδι της ισότητας'' Εκδόσεις ΚΕΘΙ σε μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, στο χώρο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει μία σειρά διαδραστικών ασκήσεων με θέμα την ισότητα των δύο φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα και τις έμφυλες διακρίσεις με στόχο την αφομοίωση των μηνυμάτων του παραμυθιού. Στόχος της δράσης είναι ο επανακαθορισμός των έμφυλων αναπαραστάσεων και η εξάλειψη των σεξιστικών στερεοτύπων. Οι συναντήσεις θα γίνουν στη Βιβλιοθήκη της Δραπετσώνας στις 6 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, και στη Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης στις 13 και 14 Μαρτίου, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη.
  • Στο πλαίσιο της ανωτέρω δράσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα δωρίσει 6 επιλεγμένα βιβλία και σελιδοδείκτες με μηνύματα σχετικά με την ισότητα, την ισοτιμία, τη θέση της γυναίκας και την έμφυλη βία. Στόχος είναι η κατανόηση και η σταθερή υπενθύμιση μέσω της ανάγνωσης των βιβλίων, του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, όπως και άλλων ειδών και μορφών βίας κατά των γυναικών.
  • Ολοκληρώνοντας, το Συμβουλευτικό Κέντρο θα σχεδιάσει και θα παρέχει στις Βιβλιοθήκες του Δήμου, σελιδοδείκτες που θα μπορεί να παραλάβει και να χρησιμοποιήσει το αναγνωστικό κοινό, οι οποίοι θα φέρουν μηνύματα που «υπενθυμίζουν» τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.

Πληροφορίες

Τηλ.: 2104614575

e-mail:

Δραπετσώνα, 5/3/2019

επιστροφή στην κορυφή