Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

«Εργασίες συντήρησης της λίμνης του πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου»

 Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά την συντήρηση της λίμνης που βρίσκεται εντός του Πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου . Η λίμνη αποτελείται από υδρόβια και υδροχαρή φυτά που απαιτούν  συγκεκριμένες καλλιεργητικές φροντίδες για την σωστή ανάπτυξη τους καθώς και ένα μεγάλο αριθμό ψαριών και χελωνών που η επιβίωση τους εξαρτάται από τον καθαρισμό της λίμνης.

Από τα   δένδρα και τα φυτά του περιβάλλοντα χώρου, πολλά  φύλλα και γύρη καταλήγουν στο νερό. Ο αέρας μεταφέρει σκόνη, χαρτιά και διάφορα άλλα  φερτά υλικά  στο νερό της λίμνης.  Επίσης, πολλά μικρά  παιδιά που επισκέπτονται το πάρκο πετούν πέτρες στη λίμνη και ταΐζουν τα ψάρια με  φαγητό  ( πατατάκια , ψωμί, τοστ κ.α).

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το νερό της λίμνης να χρειάζεται καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία οργανικών υπολειμμάτων .

Η συντήρηση της λίμνης είναι επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο για να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά της. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των ψαριών και την ανάπτυξη των φυτών είναι το νερό να είναι απαλλαγμένο από υψηλές συγκεντρώσεις οργανικής ουσίας και φερτά υλικά. 

Ο    συνολικός προϋπολογισμός της  μελέτης  ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 15.748,00 €   συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.24%  και οι εργασίες θα βαρύνουν τον Κ.Α.35.6262.0021 με τίτλο εξόδου «Εργασίες συντήρησης της λίμνης του πάρκου Ανδρέα Παπανδρέου» του  Προϋπολογισμού  οικονομικού έτους  2021.

 

Η συντάξασα

Ζωή Κοζάου

Εγκρίθηκε

Ο Προϊστ. του Τμ. Συντήρησης Πρασίνου

Αθανάσιος Καράδημος

Θεωρήθηκε

Ο Προϊστ. της Δ/νσης

Περιβάλλοντος & Πρασίνου

 Κρητικού Θεοδώρα

επιστροφή στην κορυφή