Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας συμμετέχει στο «κίνημα της Πατάτας»

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας συμμετέχει στο «κίνημα της Πατάτας»

Λ. Τζανής: «Προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες πρωτοποριακές και χρήσιμες, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα τρόπος για αλληλεγγύη και δράσεις που χτυπάνε την κρίση.»

Ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας, στην προσπάθειά του να προμηθεύσει τους πολίτες με αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, μπήκε στη μάχη για τη φθηνή  πατάτα. Για το σκοπό αυτό, μετά από πρόταση της Δημοτικής Συμβούλου και υπεύθυνης ενοριών κ. Ρένας Μόσχου, συνεργάστηκε με τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου για τη διανομή πατάτας Θηβών σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η διάθεση της πατάτας, διαδικασία η οποία συντονίστηκε από τον πατέρα Νικόλαο, έγινε την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη στις μία το μεσημέρι στο προαύλιο του ιερού ναού από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς,  σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή. Έτσι οι δημότες  προμηθεύτηκαν  30 τόνους πατάτες με μόλις  5 ευρώ τα 30 κιλά!

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε: «Στην πατρίδα μας των ολοένα και αυξανόμενων ανέργων, των τριών εκατομμυρίων κατοίκων που έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας με τη συνεχή και αδυσώπητη μείωση μισθών και συντάξεων, ώστε ακόμα και τα βασικά αγαθά να αποτελούν πολυτέλεια, πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα τρόπος για αλληλεγγύη και δράσεις που χτυπάνε τη κρίση. Εμείς σαν δημοτική αρχή δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άβουλοι την αύξηση των ποσοστών ανεργίας στο Δήμο μας, που οδηγεί σε απόγνωση τους συμπολίτες μας, αλλά προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες πρωτοποριακές και χρήσιμες.  Έτσι, εκτός από τη διάθεση της πατάτας σε φθηνή τιμή, είμαστε σε επαφή με παραγωγούς άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης, ώστε να ανακουφίσουμε τους δημότες μας, καταργώντας τους μεσάζοντες και χονδρέμπορους και συνακόλουθα να μειώσουμε κατά πολύ τις τιμές των αγαθών. Μπορούμε να πούμε κυριολεκτικά:«προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο του καταναλωτή», και συνέχισε λέγοντας: «Στη Δραπετσώνα η ανταπόκριση των δημοτών μας ήταν εντυπωσιακή. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης στην εποχή του οικονομικού αδιεξόδου οδηγεί φυσιολογικά σε τέτοιες δράσεις. Αμέσως μετά ανακοινώνουμε ανάλογη πρωτοβουλία και στο Κερατσίνι.»

Η διανομή στο Κερατσίνι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  9 Μαρτίου και ώρα 12:00 έως 13:00 στην Πλατεία Κύπρου από τους ίδιους τους παραγωγούς. Θα διατεθούν συνολικά 1000 σακιά πατάτες Θηβών, 30 κιλών το καθένα, το οποίο θα κοστίζει 5 ευρώ μόνο.

Όσοι δημότες επιθυμούν να αγοράσουν πατάτες, θα πρέπει να περάσουν από το γραφείο πληροφοριών του Δήμου (είσοδος από Καραολή και Δημητρίου, τηλέφωνο 2132074600) για να κάνουν την απαραίτητη εγγραφή τους Τετάρτη και Πέμπτη ως τις 15:00 και Παρασκευή ως τις 12:00 το μεσημέρι.

επιστροφή στην κορυφή