Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Αθλητισμός και θέαμα στην πισίνα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Αθλητισμός και θέαμα στην πισίνα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

χειμερινό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης κορασίδων Α’

Στο κατάμεστο κολυμβητήριο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε το χειμερινό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης κοραδίσων Α’ το σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό περισσότερες από 200 αθλήτριες, 12 ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο απαιτητικό, αλλά συνάμα συναρπαστικό άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης. Ο κόσμος απόλαυσε τις υπέροχες αθλήτριες που με απόλυτη πειθαρχία, ρυθμό και έλεγχο χόρευαν μέσα στο νερό, κάνοντας το να μοιάζει τόσο απλό, όσο σύνθετο στην πραγματικότητα και αν είναι.

Κάθε μία ξεχωριστά από τις μικρές αθλήτριες, που δεν ξεπερνούσαν την ηλικία των 16 ετών, απέδειξαν ότι μια επιτυχημένη εμφάνιση στη συγχρονισμένη κολύμβηση απαιτεί επιμονή και σκληρή δουλειά, κάτι που πηγάζει φυσικά από την μεγάλη τους αγάπη για το άθλημα.

Τις βραβεύσεις του ομαδικού πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας              κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος απένειμε το πρώτο βραβείο στην ομάδα Νηρέας Χαλανδρίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκος Θεοδωρακάκος ο οποίος απένειμε το βραβείο της δεύτερης θέσης στο Ναυτικό όμιλο Βόλου (ΝΟΒ), ενώ το βραβείο της τρίτης θέσης απένειμε η υπεύθυνη του κολυμβητηρίου κ. Αγγελική Στέλλα στο ναυτικό όμιλο Χανιών. Βραβεύσεις ακόμα έκαναν η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαίλη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Λάλος και κ. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία για τις διακρίσεις των κορασίδων που διαγωνίστηκαν σε ντουέτο.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Σε αυτήν τη σημαντική αθλητική διοργάνωση είμαστε βέβαιοι ότι απολαύσατε εξίσου με εμάς το θέαμα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Κυρίως όμως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες που αγωνίστηκαν επάξια, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του ποιητή που λέει ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.» και συνέχισε λέγοντας: «Αγαπάμε και στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό στην πόλη μας. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι παρά το ότι το κολυμβητήριο και η συντήρηση του απαιτούν τεράστιο κόστος, δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή να σταματήσουμε τη λειτουργία του. Γιατί η επιτυχία του να βγάλουμε ακόμα έναν αθλητή από την πόλη μας δεν ξεχρεώνεται με τίποτα. Υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα αθλητικά ιδεώδη. Γιατί μέσα από τον αθλητισμό αποκτάται ο απαραίτητος «τσαμπουκάς» που βοηθά κάθε αθλητή να μπορεί να παλεύει και να νικά όχι μόνο στο στίβο, αλλά στους αγώνες της πραγματικής ζωής.»

Παρόντες στην διοργάνωση ήταν ο Πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κατσαρός, φορείς της κολυμβητικής ομοσπονδία, καθώς και παράγοντες των ομάδων που συνεχάρησαν τους υπεύθυνους του κολυμβητηρίου τόσο για τη φιλοξενία τους, όσο και για την άρτια διατήρησης της πισίνας, ευελπιστώντας οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας να γίνουν ο τόπος φιλοξενίας και διοργάνωσης αγώνων συγχρονισμένης κολύμβησης.

Οι  επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ίδιες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι οι ακόλουθες:

Πανελλήνιο Open

9-11 Μαρτίου

Παρασκευή 09:00-12:30 & 16-21:30

Σάββατο 8:00-13:00 16:00-21:30

Κυριακή 8:00-19:00

Χειμερινό Αγ. Κορασίδων Β’

31 Μαρτίου & 1 Απριλίου

Σάββατο 8:00-12:30 & 16:00-21:00

Κυριακή 8:00-18:00

επιστροφή στην κορυφή