Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ευρεία σύσκεψη για τον πολιτισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης υποδομών και θεσμών

Ευρεία σύσκεψη για τον πολιτισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης υποδομών και θεσμών
Ευρεία σύσκεψη για τον πολιτισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης υποδομών και θεσμών πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Στέφανου Χρήστου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων του Πειραιά, ενώ το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη και Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Μαΐλη.

 

Ο κος Χρήστου ζήτησε από τους συμμετέχοντες τις δημιουργικές σκέψεις και απόψεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σε σημαντικούς τομείς, ο πολιτισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο παρασκήνιο. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία και τις προτάσεις των δήμων του Πειραιά, τονίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά και τις πολύ μεγάλες ανάγκες για πολιτιστικά γεγονότα υψηλής στάθμης.

Η κα Μαΐλη από τη δική της πλευρά τόνισε ότι ο πολιτισμός στη χώρα μας κινδυνεύει να περιέλθει σε τέλμα και θεωρείται από την πολιτεία ως "τελευταία επιλογή" μπροστά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η Αντιδήμαρχος όμως τόνισε ότι η κοινή δημιουργική προσπάθεια μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης και να έχουν τεθεί εξαρχής σαφείς στόχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2020 από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.Οπως σημείωσε η κα Μαΐλη, πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο όμως απαιτεί εξαιρετική δουλειά και πολύ καλή οργάνωση, και εφόσον προηγουμένως έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση της πολιτείας και φυσικά οι κοινές προσπάθειες δήμου και κεντρικής διοίκησης. Η προσπάθεια όμως του Δημάρχου Λουκά Τζανή είναι συνεχής και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

επιστροφή στην κορυφή