Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Σε μεγάλη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, μετατράπηκε η εκδήλωση με τίτλο «Χτίζουμε Γέφυρες» που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και του Φεστιβάλ Ολυμπίας/Κάμερα Ζιζάνιο. Ήταν ένα καλοδεχούμενο μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και υπέρ της αλληλεγγύης των λαών.

Ο κατάμεστος από κόσμο χώρος του σχολείου γέμισε με χαρούμενες φωνές, ήχους, νότες, χρώματα και μηνύματα αισιοδοξίας.

Στη γιορτή που συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι από τη γειτονική Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού και τη Δομή Ελαιώνα, παρουσιάστηκαν ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας - animation - ντοκιμαντέρ), η εφημερίδα «ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ», όπως επίσης έκθεση φωτογραφίας και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης.

Η συμμετοχή των πολιτών και η δημιουργία των παιδιών άφησαν τη φλόγα της ελπίδας ακόμη πιο δυνατή, πιο ζεστή, πιο μεγάλη. Ο στόχος των διοργανωτών ώστε η εκδήλωση να γεφυρώσει χάσματα, να σπάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις, αλλά πάνω από όλα να ζωντανέψει την προσδοκία για μια καλύτερη κοινωνία, αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα πρόσωπα των συμμετεχόντων.

επιστροφή στην κορυφή