Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ «ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ «ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου– Δραπετσώνας, επικοινώνησε το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και σε διάλογο με την τοπική κοινωνία, διεξήγαγε μια σειρά παρεμβάσεων με τίτλο «Ήξερες ότι…» οι οποίες απευθύνθηκαν σε:

1) αιρετές/αιρετούς και δημοτικές/ούς υπαλλήλους του Δήμου μας

Η ευαισθητοποίηση των αιρετών και των δημοτικών υπαλλήλων έγινε με γνώμονα την διαρκή ανάγκη αναβάθμισης των γνώσεών τους, την ενδυνάμωση των γυναικών υπαλλήλων και αιρετών και την προώθηση αλλαγής νοοτροπίας και κουλτούρας στα έμφυλα ζητήματα ξεκινώντας από τον ίδιο τον πολιτικό και διοικητικό ιστό του Δήμου μας. Τα στελέχη του Κέντρου δημιούργησαν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης προς τους αιρετούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το οποίο αποτελούνταν από οπτικοακουστικό υλικό και στατιστικά στοιχεία.

2)εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα των Λυκείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Τα σχολεία είναι από τις πιο σημαντικές ομάδες στόχου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για δράσεις πρόληψης, τα τελευταία 7 χρόνια λειτουργίας του. Παρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας λόγω κορονωϊού, προσαρμόσαμε τη δράση μας ώστε τα σχολεία να μην μείνουν «κλειστά» και στις ιδέες μιας ισότιμης κοινωνίας.

Η διεπιστημονική ομάδα δημιούργησε διαδραστικό υλικό το οποίο εστάλη ηλεκτρονικά στους εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου μας ώστε να χρησιμοποιηθεί στην τηλεκπαίδευση των μαθητών τους. Επίσης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση δύο διδακτικών ωρών, μέσω της πλατφόρμας webex στο μάθημα της Πολιτικής παιδείας της Α΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

Η Ψυχολόγος – Υπεύθυνη σε Θέματα Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και υπεύθυνη της Ομάδας Διοίκησης του Κέντρου Γυναικών, Αναστασία Κανάκη, μίλησε για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στα παιδιά. Η θετική ανταπόκριση και το αμείωτο ενδιαφέρον των μαθητών απέδειξε πόσο σημαντικό είναι ακόμα και στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες της τηλεκπαίδευσης, να μη χαθεί το ουσιαστικό κομμάτι της ευαισθητοποίησης τους στο σοβαρό και δυστυχώς πάντα επίκαιρο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την δικτύωση με τα σχολεία, την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, και την επαφή των μαθητών με φορείς και υπηρεσίες που υπερασπίζονται ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ισότητα των φύλων και η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το Κέντρο Γυναικών έχει ανοίξει την συζήτηση για τις πραγματικές διαστάσεις της βίας κατά των γυναικών στην πόλη μας και οι μαθητές έχουν λόγο.

espa epixeirisiako

επιστροφή στην κορυφή