Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Ένα πλέγμα δράσεων, για την προαγωγή της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, υλοποιεί κατά την προσεχή εορταστική περίοδο η κοινωνική υπηρεσία, πάντα στο πλευρό των ευάλωτων πολιτών.

Σε συνεργασία με τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο), το  Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ,  καθώς και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, στηρίζει με πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

Πιο συγκεκριμένα:

  • - Την 1η Δεκεμβρίου του 2020, έγινε έκτακτη διανομή σε είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που υποστηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα προϊόντα προέρχονται από χορηγίες της ΚΕΔΕ.
  • - Στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2020, θα γίνει η τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού παντοπωλείου, θα αφορά στα ολιγομελή νοικοκυριά.
  • - Στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2020, θα γίνει η τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων προς τους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα αφορά στις οικογένειες με παιδιά. Θα δοθούν, επίσης, δωροεπιταγές από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών, για τα παιδιά των οικογενειών των ωφελουμένων.
  • - Στις 17 Δεκεμβρίου 2020, Το παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας θα μοιράσει δωροεπιταγές από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών, για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από το παράρτημα.
  • - Στις 18 & 21 Δεκεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί  έκτακτη διανομή  ειδών διατροφής προς τους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Β’ εξαμήνου και θα αφορά στα ολιγομελή νοικοκυριά.
  • - Στις 22 Δεκεμβρίου 2020,  θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διανομή ειδών διατροφής, προς τους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Β’ εξαμήνου και θα αφορά  σε οικογένειες με παιδιά, ενώ θα μοιραστούν και δωροεπιταγές από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών για τα παιδιά των οικογενειών.

Τέλος η Δομή Παροχής Συσσιτίου συνεχίζει αδιάκοπα να παρέχει 195 μερίδες φαγητού καθημερινά, ενώ κατά την διάρκεια των εορτών θα μοιράσει στους ωφελούμενούς της εορταστικά γεύματα με παραδοσιακά γλυκίσματα και αρτοποιήματα. Επεκτείναμε παράλληλα την διανομή του κοινωνικού συσσιτίου σε περίπου 100 ακόμη συμπολίτες μας αξιοποιώντας τη δυνατότητα υποστήριξης από τους παιδικούς σταθμούς.

Η αδιάκοπη προσπάθεια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τις κοινωνικές  του υπηρεσίες, στη θωράκιση του κοινωνικού ιστού, μέσω της προσφοράς και της ενίσχυσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας γίνεται πάντα με σεβασμό προς τους συμπολίτες μας.

επιστροφή στην κορυφή