Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Mε αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «1821-2021 Ιστορία και Μνήμη μιας Επανάστασης».

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές Πανεπιστήμιου Χάρης Αθανασίαδης (Πανεπ. Ιωαννίνων) και Βαγγέλης Καραμανωλάκης (ΕΚΠΑ) οι οποίοι ανέλυσαν εκτενώς την ιστορική αυτή περίοδο καθώς και τις προεκτάσεις που έλαβε στον υπόλοιπο κόσμο. Κρίσιμα ερωτήματα απαντώνται σχετικά με το οικουμενικό αίτημα της επανάστασης και το ρόλο που διαδραμάτισαν εξέχουσες προσωπικότητες της περιόδου εκείνης.

 eisigisi Athanasiadi

 eisigisi Karamanolaki

Παράλληλα στο site του Δήμου έχει δημιουργηθεί μια γωνιά αφιερωμένη στην ιστορική αυτή επέτειο και εκεί μπορείτε να βρείτε τόσο τις εισηγήσεις των δύο καθηγητών από την εκδήλωση καθώς και εικαστικά δρώμενα μαθητών και μαθητριών της περιοχής, αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αφού ευχαριστήσουμε θερμά τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα, σας ενημερώνουμε ότι το site θα ανανεώνεται διαρκώς με νέα έργα από τους μικρούς μας φίλους.

akra siopi

 

"Ακρα του τάφου σιωπή "  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

 

Ζωγραφιές παιδιών με θέμα την Επανάσταση του 1821

 

επιστροφή στην κορυφή