Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς και μακρά παράδοση στην διοργάνωση δράσεων Αιμοδοσίας, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «αιμοδοσία 365».

 Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που έχει ως αποστολή, την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών που στοχεύουν στην εκπαίδευση μιας καινούριας γενιάς συνειδητοποιημένων αιμοδοτών που θα υιοθετήσουν την κουλτούρα της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας με πρακτικές προσαρμοσμένες στον τοπικό πολιτισμό και περιβάλλον.
 
 Το πρώτο μήνυμα του αιμοδοσία365 είναι αποτέλεσμα έρευνας ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζουν ότι το αίμα έχει ημερομηνία λήξης (περίπου ένα μήνα) για αυτό και υπάρχει συνεχής ανάγκη αναπλήρωσης των αποθεμάτων.
 
 Το πρώτο αυτό μήνυμα δημοσιοποιήθηκε στον Δήμο μας μέσα από ποικίλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Facebook διαφόρων κοινωνικών δομών, ιστοσελίδα του δήμου, Instagram) με στόχο την ευαισθητοποίηση νεαρών κυρίως ατόμων, την καλλιέργεια μιας ενεργής στάσης, καθώς και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της προσφοράς σε επαναλαμβανόμενη βάση.
 
 Στηρίζουμε το ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «αιμοδοσία 365», συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος στην χώρα μας.

 

επιστροφή στην κορυφή