Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2022

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2022
 Καλοκαίρι 2022. Δυο χρόνια μετά τον εγκλεισμό η αυλαία της Τέχνης σηκώνεται δυναμικά και το φως της χαρίζει χρώματα στις πόλεις και στις γειτονιές μας.
Το Φεστιβάλ στη θάλασσα 2022 πιάνει το δυναμικό παλμό του φετινού καλοκαιριού και ανοίγει μία νέα σκηνή μπροστά από το εμβληματικό φουγάρο και δίπλα στο Σιλό του Πολυχώρου Λιπασμάτων. Από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουμε δεκάδες μοναδικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικά, θα φιλοξενήσουμε την ιστορική διοργάνωση μαθητικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα, το ιστορικό «SCHOOLWAVE», ενώ για 9 βραδιές του Ιουλίου «θα καταλάβουμε» όλο τον Πολυχώρο Λιπασμάτων με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία στο 2ο «Street Art Lipasmata Festival»! Το 2022 προτείνουμε, λοιπόν, ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που επιδιώκει ν’ αγκαλιάσει κάθε προτίμηση και κάθε γούστο ανεξαιρέτως, αλλά ταυτόχρονα, μας καλεί όλους και όλες ανεξαιρέτως να αγκαλιάσουμε καθεμία ξεχωριστή - στο είδος- της εκδήλωση.
 
 ΘΕΑΤΡΙΚΑ που δίνουν τροφή στην καρδιά και στο νου με έργα που θα μας κάνουν να αναπολήσουμε, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε. Θα ταξιδέψουμε στη Σμύρνη, την αλησμόνητη πατρίδα πολλών από εμάς, θα γνωρίσουμε ιστορικές αλήθειες για τον BYRON, τον μεγάλο φιλέλληνα ποιητή και θα ακούσουμε την ιστορία του LEMON, ενός πιανίστα που γεννήθηκε και έζησε όλη του τη ζωή μέσα σε ένα πλοίο. Θα δούμε το όνειρο της ΚΑΛΙΡΡΟΗΣ ΠΑΡΡΕΝ, της γυναίκας που πάλεψε και αγωνίστηκε για τη χειραφέτηση των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα!
 
 ΜΟΥΣΙΚΕΣ που πιάνουν το μίτο των σμυρναίικων της απέναντι όχθης με φωνές όπως της ΕΛΕΝΗΣ ΒΙΤΑΛΗ, της ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΟΥΝΗ υπό τον ήχο των βιρτουόζων ΤΑΚΙΜ ή της ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ με το αφιέρωμα "Πατρίδα λέω τα τραγούδια" . Ταξιδιάρικοι στίχοι της ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΖΑΜΑΝΗ, γλυκύτατες μελωδίες του ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ και του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ. Όμορφες διασκευές από τους ΣΟΥΑΡέ, τραγούδια-σταθμοί στο αφιέρωμα για τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ και δυναμικές ερμηνείες του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΙΖΟΥ. Άλλοτε θα ακούσουμε ηπειρώτικα από το συγκρότημα ΓΕΦΥΡΕΣ κι άλλοτε hip hop με μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της εγχώριας σκηνής, αλλά και της … διεθνούς με τους αμερικάνους hip – hop icons SUGARHILL GANG και τους FURIOUS 5 να προσγειώνονται στην κεντρική σκηνή στις 25 Ιουλίου. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ μαζί με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΡΑ θα μας ταξιδέψουν στο σύμπαν του πρίγκιπα ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ μαζί με τους αδερφούς ΣΤΡΑΤΑΚΗ θα μας δώσουν χρώμα έντεχνου με αέρα κρητικό και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ με τους αμανέδες του θα μας πάνε βόλτα σε ένα φανταστικό μουσείο λαϊκών οργάνων. Το διήμερο ELECTRO-ACOUSTIC μουσικής έρχεται να συνδεθεί με το industrial τοπίο και να διευρύνει τους ορίζοντες μας αποκαλύπτοντάς μας διαφορετικούς τρόπους έκφρασης ανοιχτούς στον πειραματισμό και την εσωτερική εξερεύνηση.
 
 Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 μας καλεί όλους σε ένα ταξίδι εκεί που τα κύματα της μουσικής συναντιούνται με αυτά της απεραντοσύνης. Μας καλεί να μεθύσουμε από τέχνη. Γιατί η δική μας Δραπετσώνα και το δικό μας Κερατσίνι είναι φτιαγμένα με όνειρα, νότες και χρώματα κόντρα στα συμφέροντα εκείνων που “μουτζουρώνουν” τα όνειρα μας και πνίγουν κάθε τόσο τον αέρα μας, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Oil One, της Lafarge και των ΕΛ.ΠΕ. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 μας καλεί να συμπορευτούμε και να ονειρευτούμε στους ίδιους δρόμους της διεκδίκησης και της ομορφιάς!
 
INFO:
Λιπάσματα 2022: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Από 15 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία:
FB @lipasmatafestival
lipasmatafestival.gr
Το πρόγραμμα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2022 θα ανακοινωθεί τέλος Ιουλίου.
επιστροφή στην κορυφή