Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Παρέμβαση του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκά για την επέκταση των 18μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο

Με την παρακάτω επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας ζητά την επέκταση απασχόλησης στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας  των συμβασιούχων εργαζομένων δεκαοχτάμηνης διάρκειας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Κύριε Υπουργέ

Ο Δήμος   Κερατσινίου- Δραπετσώνας αντιμετωπίζει  ιδιαίτερες δυσκολίες στην επιτέλεση του έργου του και στην απόδοση ικανοποιητικών υπηρεσιών προς τους Δημότες .

Βασικές παράμετροι οι οποίες συντελούν σε αυτή τη πραγματικότητα είναι η συρρίκνωση των οικονομικών πόρων, οι οποίοι αποδίδονται στο Δήμο μας,  καθώς και η αδυναμία προσλήψεως  του απαραίτητου   μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου.

Η αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης δυσχεραίνεται εξ αιτίας, της ακύρωσης τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, της ένταξης  εργαζομένων στο Δήμο με πεντάμηνη απασχόληση.

Θεωρούμε με βάση τα παραπάνω ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ την παράταση κατά (6) έξι τουλάχιστον  μήνες των συμβάσεων και την παραμονή στο Δήμο μας όλων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης ( τετραωρίτες) σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς εργασίας τους.

Πρόκειται για εργαζόμενους  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ για τη λειτουργία μας, αφού καλύπτουν πραγματικές και διαρκείς ανάγκες και επιτελούν συγκεκριμένο έργο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να σταματήσει να παρέχεται προς όφελος των δημοτών .

Ζητούμε από εσάς κύριε Υπουργέ να εγκρίνετε το παραπάνω  αίτημά μας , ώστε ο Δήμος μας να μην επιβαρυνθεί  με πρόσθετες δυσκολίες ως προς τη λειτουργία  του και την ανταπόκρισή του στον όγκο των πραγματικών αναγκών των πολιτών, καθώς και την ικανοποιητική ανταπόκρισή του στο σύνολο των προβλέψεων και αρμοδιοτήτων,  οι οποίες έχουν προκύψει με την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του Καλλικράτη.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ
επιστροφή στην κορυφή