Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ STRONG me

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ STRONG me

Συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας Δήμου Αθηναίων, 23 Σεπτεμβρίου (5-8 μμ), 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2022 (11.00 - 7.00μμ) είσοδος ελεύθερη.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στις δράσεις του κινήματος «Strong me» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Συνολικά 32 φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν το κοινό για την βία κατά των γυναικών.Διαδραστικό παιχνίδι ευαισθητοποίησης με τίτλο «Βγες από τη παγίδα της έμφυλης βίας και παράλληλη ενημέρωση και προώθηση υλικού αποτελεί τη συμβολή του Κέντρου Γυναικών στο φεστιβάλ.

Σπάμε τη σιωπή που καλύπτει τη βία κατά των γυναικών με έναν άλλο τρόπο. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και 11 εικαστικοί της ομάδας The Red Boat Projects, δημιουργούν ένα συλλογικό έργο (1,60 x 2,00 m) σε ύφασμα, αποτυπώνοντας καλλιτεχνικά τα βιώματα γυναικών που υφίστανται βία. Στη δράση χρησιμοποιήθηκαν μαρτυρίες από επιζήσασες έμφυλης βίας. 

Το κοινό καλείται να εμπλακεί στους κανόνες του παιγνιδιού, να αντιληφθεί τις παγίδες που εγκλωβίζουν μια γυναίκα σε μια κακοποιητική σχέση και τέλος να επιλέξει τη διαδρομή ενδυνάμωσης που οδηγεί έξω από αυτή.Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ανοικτές ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εικαστική έκθεση και παιδικά εργαστήρια για τους μικρούς επισκέπτες. Στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη, όλες και όλοι μαζί απέναντι στον σεξισμό.

 

επιστροφή στην κορυφή