Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά μας»

Λ. Τζανής: «Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά μας»

Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς

Το καλοκαίρι τελείωσε και μια νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε. Το κουδούνι του σχολείου χτύπησε για πρώτη φορά φέτος και οι φωνές των παιδιών πλημμύρισαν τα προαύλια. Καθηγητές και δάσκαλοι υποδέχτηκαν παλιούς και νέους μαθητές με τον καθιερωμένο αγιασμό. Από τα «πρωτάκια» μέχρι τους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου, κάθε σχολική αυλή είχε το δικό της χαρακτήρα. Σύσσωμη η δημοτική αρχή της πόλης συμμετείχε τους σχολικούς αγιασμούς στα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Ο Δήμαρχος της πόλης παρευρέθηκε στα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά. Οι μαθητές τον υποδέχτηκαν ένθερμα και εκείνος με τη σειρά του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά μας, στο αύριο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας καλή σχολική χρονιά και καλό κουράγιο. Ο προορισμός των σχολείων δεν είναι να προσφέρει απλά γνώση αλλά και να μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θα πρέπει να γευόμαστε τους καρπούς της γνώσης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο αν καλλιεργήσουμε μια όμορφη ψυχή θα μπορούμε να δημιουργήσουμε και μια όμορφη πόλη. Και εσείς είστε το μέλλον αυτής της πόλης. Με εσάς στην πρώτη γραμμή, ο Δήμος θα γίνει πιο όμορφος και καλύτερος. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων μας καταθέτουν καθημερινά τη ψυχή τους για όλους σας και όλους μας. Η δημοτική αρχή δηλώνει απερίφραστα ότι θα είναι κοντά σας σε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Να είστε σίγουροι ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα τα καταφέρουν καλύτερα από όλους

Παρόντες στους σχολικούς αγιασμούς ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Βάνα Δατσέρη, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Κουλούκης, η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Νίκος Οικονομάκης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών κ. Τσοτσάνη Ματούλα, η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών κ. Πάστρα Χαρίκλεια, η πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού κ. Μαρία Σενικίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ελένη Δαβγιώτη, κ. Διονύσης Θεοχάρης,          κ. Ιωάννης Λάλος, κ. Μπάμπης Μανουσιάδης, κ. Γιώργος Χονδροκούκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δραπετσώνας κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Μαρία Μαντούβαλου, ο σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Νίκος Πάκος και οι σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Δραπετσώνας κ. Σοφία Λεοντιάδου και κ. Βάια Σαββοπούλου.

επιστροφή στην κορυφή