Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΣΤΑΙΝΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΣΤΑΙΝΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ

Μετά από επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου μας προς τη Διεύθυνση Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την απόφαση αναδάσωσης στην περιοχή Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, από τη Γενική Γραμματεία Δασών Αττικής.

 Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε στις 11.08.23. Η περιοχή όπου θα γίνει το έργο βρίσκεται στη θέση Ζέσταινα στο όρος Αιγάλεω, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι 420.000€, πλην ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το αρμόδιο Υπουργείο.

 Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 470 στρέμματα και η φύτευση θα πραγματοποιηθεί σε 270 στρέμματα. Ο αριθμός των φυτών ανέρχεται συνολικά σε 25.000, με τα δένδρα να φτάνουν τα 18 χιλιάδες, το οποίο σημαίνει 90 περίπου φυτά ανά στρέμμα. Πριν τη φύτευση θα προηγηθεί βελτίωση υφιστάμενης διόδου πρόσβασης στο εργοτάξιο και διάνοιξη λάκκων σε έδαφος ακατέργαστο. Θα ακολουθήσουν εργασίες συντήρησης των φυτών για δύο έτη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια Αναδάσωσης της Περιφέρειας Αττικής κυρία Βέρδη για την εξαιρετική συνεργασία.

επιστροφή στην κορυφή