Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 Αγαπητά παιδιά, φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς, το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς είναι έτοιμο να ηχήσει ξανά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

 Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, επιστρέφουν στα σχολεία, το ζωτικό τους χώρο. Μια νέα σχολική περίοδος είναι προ των πυλών κι ευχή όλων μας είναι αυτή η χρονιά να είναι γεμάτη χαμόγελα, νέες εμπειρίες, ελπίδες και όνειρα αλλά και γνώσεις, πρόοδο και επιτυχίες.

  Ξέρουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών, στερώντας τους πολλές φορές την απρόσκοπτη πρόσβαση στην δημιουργική παιδαγωγική διαδικασία. Ο Δήμος μας πάντα ήταν αρωγός στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθεί στις ανάγκες πρώτα απ’ όλα των παιδιών παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των μαθητριών και των μαθητών και να υποστηρίζουμε τα όνειρα τους.

 Για όλους αυτούς τους λόγους, η πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν άμεσα να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα με μοναδικό κριτήριο την υποστήριξη των παιδιών και των εκπαιδευτικών.  Τα αιτήματα της έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων στο μέγεθος των πραγματικών τους αναγκών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, της άμεσης κατάργησης του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο καθώς και η μείωση της τιμής του ρεύματος αποτελούν απολύτως επίκαιρα αιτήματα με τη σκιά της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης να μη μας έχει εγκαταλείψει. 

 Ταυτόχρονα, όλοι οι αρμόδιοι ας γνωρίζουν ότι η αγανάκτηση και η αποφασιστικότητα εδώ στο Κερατσίνι και τη  Δραπετσώνα ξεχειλίζουν, για να διεκδικήσουμε μια πόλη χωρίς εστίες μόλυνσης και ρυπογόνες δραστηριότητες. Δεν αντέχουμε πια να καταστρέφεται το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας, να είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε δίπλα στα εργοστάσια και να ανασαίνουμε καθημερινά τις καρκινογόνες ουσίες που εκπέμπουν. Οφείλουμε πρωτίστως στα παιδιά μας να αντιδράσουμε κι αυτό θα πράξουμε, με μοναδικό και δίκαιο αίτημα την απομάκρυνση της Oil One από τη ζωή μας και τη ζωή εκατοντάδων μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών που είναι αναγκασμένοι καθημερινά να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

 Η Δημοτική μας Αρχή με σταθερή τη βούληση να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικους, γι ακόμη μία χρονιά προέβη σε σημαντικές εργασίες επισκευής και συντήρησης δεκάδων σχολικών μονάδων, πολλά από αυτά ανακαινίστηκαν αλλά και εξοπλίστηκαν με τα απαιτούμενα μέσα, βελτιώνοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών μας.

 Μια νέα σχολική χρονιά ξεπροβάλλει. Παραμένουμε αισιόδοξοι, γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στη νέα γενιά. Να εγγυηθούμε με οδηγό την αλληλεγγύη και την συλλογική προσπάθεια όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν να έχουν τα παιδιά μας αξιοπρεπή πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση.

 Εύχομαι λοιπόν σε μαθητές, μαθήτριες και  εκπαιδευτικούς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και με «λογισμό και μ’ όνειρο» να διασχίσουν μια όμορφη πορεία στο δρόμο της γνώσης.

επιστροφή στην κορυφή