Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024-2025

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024-2025

Αγαπητά παιδιά, φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς.

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα ηχήσει ξανά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Τα σχολεία ανοίγουν, ζωντανεύουν. Τα παιδιά ξανασμίγουν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Μία νέα σχολική περίοδος ξεκινάει και η ευχή όλων μας είναι αυτή η χρονιά να είναι γεμάτη νέες εμπειρίες, χαμόγελα, ελπίδα, όνειρα αλλά και γνώση, πρόοδο και επιτυχίες.

Η ελπίδα και η χαρά όμως περιορίζεται από την αγωνία για το πως οι οικογένειες θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.

Η ακρίβεια που έχει τσακίσει τα νοικοκυριά της πόλης ακουμπά και τα σχολικά είδη.

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες αφού το σχολείο δεν τις καλύπτει, οδηγούν τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βασανίζονται για το τι θα κρατήσουν και τι θα αφήσουν έξω από τη ζωή του παιδιού, τη μουσική, τον αθλητισμό ή τις ξένες γλώσσες.

Η ελπίδα και η χαρά για το νέο ξεκίνημα μετριάζεται από την σχολική πραγματικότητα που δεν αφήνει τα παιδιά μας και τις προσπάθειές τους να ανθίσουν.
Υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων και την υλικοτεχνική τους υποδομή. Κτήρια γερασμένα και δύσχρηστα δυσκολεύουν τη καθημερινότητα των παιδιών και των δασκάλων τους.

Κενά και ελλείψεις για μία ακόμη χρόνια σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγχωνεύσεις τμημάτων που οδηγούν σε αύξηση των παιδιών στη σχολική τάξη.

Ουσιαστική κατάργηση της παράλληλης στήριξης παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Όλες αυτές οι πολιτικές πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, υποβαθμίζουν τις συνθήκες μάθησης.

Αγαπητοί γονείς, φίλοι εκπαιδευτικοί.

Σε αυτές τις συνθήκες στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι μαζί με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών θα υπερασπιστούμε και την ποιότητα ζωής τους.

Αρνούμαστε να παρακολουθούμε παθητικά να μολύνεται το περιβάλλον όπου ζούμε, αρνούμαστε να ανασαίνουμε καθημερινά τις καρκινογόνες ουσίες που εκπέμπουν οι βιομηχανίες, ούτε δεχόμαστε να λειτουργούν σχολεία δίπλα σε ρυπογόνες εγκαταστάσεις όπως αυτή της Oil One.

Η Δημοτική μας Αρχή με σταθερή τη βούληση να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για ακόμη μία χρόνια προχώρησε σε σημαντικές εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων βελτιώνοντας στο μετρό των δυνατοτήτων μας την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της χρονιάς παρά τις δυσκολίες.

Ταυτόχρονα καλούμε τους Δήμους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε ένα μέτωπο αγώνα για να γίνει η παιδεία προτεραιότητα, για ένα σύγχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.

Εύχομαι λοιπόν σε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και με αναμμένη πάντα την φλόγα της ελπίδας για ελεύθερη πρόσβαση στο υπέρτατο αγαθό της γνώσης.

επιστροφή στην κορυφή