Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ αποφάσισε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κατά του «χαρατσιού», μέσω ΔΕΗ

Κάλεσμα του Λουκά Τζανή σε Δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες του ευρύτερου Πειραιά

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει ΕΝΩΣΕΙ τη φωνή του, μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αντιστέκονται με κάθε τρόπο ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ, το οποίο η κυβέρνηση με πρωτοφανή αντιλαϊκή αγριότητα επέβαλε να εισπραχτεί  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Απέναντι στους χιλιάδες νεόπτωχους που δημιούργησε η αναπτυξιακή φούσκα της παγκοσμιοποίησης. Ως εκ τούτου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχωρά ΑΜΕΣΑ σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας τη Δευτέρα 21/11/2011 και ώρα 8:00 το πρωί με ΚΑΤΑΛΗΨΗ του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφ. Σαλαμίνος & Ακροπόλεως.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΚΑΛΕΙ σε διαρκή κινητοποίηση και συντονισμό του ΑΓΩΝΑ όλους τους δημότες, τους φορείς και τα Σωματεία της πόλης, καθώς και των όμορων Δήμων. Επίσης ΚΑΛΕΙ σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στον ωμό εκβιασμό των αγορών και των φερέφωνων των μνημονιακών πολιτικών.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών, η οποία και χειρίζεται όλες τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας των πολιτών στα οποία ήδη προχωράει ο Δήμος μας.

Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Νοεμβρίου 2011, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη στάση ενεργούς αλληλεγγύης του Δήμου μας, στο πλευρό των δημοτών που αρνούνται και αδυνατούν να πληρώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εδώ και αρκετές ημέρες έχει προβεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την είσπραξη του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων. Ως εκ τούτου ήδη  κατάθεσε στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης, που επιβάλει αυτό το χαράτσι, ενώ εδώ και αρκετές ημέρες οι πολίτες  οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν, προσέρχονται στο Γραφείο Δημάρχου, προσκομίζοντας το λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο Δήμος να συμβάλλει στις νομικές ενέργειες τους. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.

Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

O Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας διαπιστώνει την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα παρθεί (μείωση του αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κ.α.), καθώς και αυτών που όπως φαίνεται θα παρθούν μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των διεθνών τοκογλύφων είναι αναγκαία η ενίσχυση του μαζικού λαϊκού κινήματος και ενός κινήματος αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές που θα στέκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Ενός κινήματος που μέσα από τη μαζικότητα του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και δυστυχώς θα συνεχίσουν να προκύπτουν.

Ειδικά καταγγέλλουμε ως άδικο το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα. Είναι η έκτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των εισοδημάτων και η ακρίβεια έχουν φτάσει την πλειονότητα του κόσμου στα όρια της αντοχής του.

Πολύ περισσότερο θεωρούμε απαράδεκτο η είσπραξη του φόρου να γίνεται μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού,. Το οποίο είναι ένα

Είδος πρώτης ανάγκης, όταν εξαιτίας της αδυναμίας και της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού η κυβέρνηση καταφεύγει σε απάνθρωπο μέτρο που συνιστά ωμό εκβιασμό.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των δημοτών που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

Στη βάση των παραπάνω:

  • Δεν θα ανεχτούμε τη διακοπή του ρεύματος σε κανένα δημότη μας
  • Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα (πρόσφυγες, αγωγές κ.α.) για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου
  • Καλούμε όλους τους δημότες που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ή απειλούνται με διακοπή ρεύματος να απευθυνθούν στο Δήμο, ο οποίος θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση τους.

 

Το Γραφείο Τύπου

Κερατσίνι, 16/11/2011

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή