Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Δέσμευση και Πράξη του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή η ισότητα των φύλων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Δέσμευση και Πράξη του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή η ισότητα των φύλων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

Παρών ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η χάρτα υπογράφτηκε συνολικά από 126 Δήμους της χώρας οι οποίοι με τον τρόπο αυτό ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή σχεδίου δράσης που θα προωθεί την ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Σύμφωνα με τη Χάρτα, οι Δήμοι καλούνται να καταρτίσουν Σχέδιο Δράσης το αργότερο σε δύο χρόνια το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες και άξονες που θα πιστοποιούν την ισότητα των δύο φύλων.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη στην ομιλία της ανέφερε: «Με την υπογραφή της Χάρτας αναγνωρίζουμε ότι οι δημότες είναι άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και, αν θέλουμε οι πολιτικές μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και των δύο, θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθημερινά υπόψη. Όταν σχεδιάζουμε πολιτικές, λαμβάνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας και δρούμε ως πολιτικά υποκείμενα

Το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, η οποία και υπέγραψε την ευρωπαϊκή χάρτα ισότητας των φύλων.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί δεδομένο. Για μας, το φύλο δεν αποτέλεσε ποτέ κριτήριο επιλογής προσωπικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το 50% των αντιδημάρχων είναι γυναίκες. Συμμετέχουμε ενεργά στο Σχέδιο Δράσης που στηρίζεται στην αρχή ότι η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, καθώς και στο ότι η εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων είναι αποφασιστικής σημασίας για την επίτευξη της ισότητας. Εξάλλου σε  μια δημοκρατική κοινωνία, η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση κοινωνικής ανάπτυξης και ευημερίας.»

επιστροφή στην κορυφή