Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Εκατοντάδες γεύματα κατ΄ οίκον σε συμπολίτες μας την ημέρα των Χριστουγέννων

Εκατοντάδες γεύματα κατ΄ οίκον σε συμπολίτες μας την ημέρα των Χριστουγέννων

Αλληλεγγύη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από την Κοινωνική Μέριμνα

του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας την περίοδο των εορτών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη απόρων συμπολιτών μας, ανθρώπων με μηδαμινό ή πολύ χαμηλό εισόδημα,  νεόπτωχων που πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης, πήρε η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιωργία Γεωργακοπούλου: να μοιραστούν σε δυσπραγούντες οικογένειες γεύματα κατ΄ οίκον.

Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκε άμεσα ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός), ο οποίος προσέφερε γεύματα χαράς και αλληλεγγύης. Τα γεύματα παρέδωσαν στα σπίτια των απόρων εθελοντές με το αυτοκίνητο της μέριμνας του Δήμου, δίνοντας απλόχερα αγάπη και χαρά τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης στους ευάλωτους και ιδιαίτερα πληττόμενους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας.

Η Αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου ευχαρίστησε την ΠΕΙΦΑΣΥΝ για την ανταπόκρισή της και σημείωσε ότι αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και για άλλους φορείς, αλληλεγγύη η οποία στηρίζει την κοινωνική συνοχή τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε:«Η προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε ασφάλεια και χαρά σε άπορους συνανθρώπους μας είναι διαρκής, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες μέρες. Στέλνω ευχές για ειρήνη, αγάπη, κουράγιο και αισιοδοξία σε όλους. Το μήνυμα αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι: Γιορτάζουμε αληθινά όταν έχουμε προσφέρει ό,τι μπορεί ο καθένας μας για να γιορτάσει και ο συνάνθρωπός μας. Μέσα στην πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα που ζούμε, η αλληλεγγύη θα νικήσει το φόβο.

Είναι η ελπίδα μας. Και όπως είπε και ο ποιητής -Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν έχεις καιρό  για τον εαυτό σου-.»

επιστροφή στην κορυφή