Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Αγαπώ την πόλη μου- Αγωνίζομαι- Συμμετέχω

Αγαπώ την πόλη μου- Αγωνίζομαι- Συμμετέχω

Ολοκληρώθηκαν  οι Λαϊκές Συνελεύσεις

στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Λουκάς Τζανής: «Η δύναμη του Δήμου, του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι η συμπαράσταση του Δημότη. Με τη συμμετοχή, τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας στηρίζουμε την προοπτική και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας.»

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά τη δέσμευση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή, ότι ο θεσμός των Λαϊκών Συνελεύσεων που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο θα συνεχιστεί, διοργάνωσε δεύτερο κύκλο λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές της πόλης μας. Έτσι, τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά λαϊκές συνελεύσεις στο Κερατσίνι και δύο στη Δραπετσώνα.

Σε κάθε συγκέντρωση, ο Δήμαρχος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της εντεκάμηνης  θητείας του, περιγράφοντας  με σαφήνεια την κατάσταση του Δήμου και δίνοντας έμφαση στα σοβαρά προβλήματά και το τεράστιο οικονομικό έλλειμμα που παρέλαβε. Ειδικότερα ανάμεσα στα προβλήματα δυσλειτουργίας ανέφερε τα εξής βασικά: οι εργαζόμενοι έχουν μείνει λιγότεροι κατά το ένα τρίτο, τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί και η κρατική επιχορήγηση  έχει δραματικά περικοπεί.

Στη συνέχεια ανέφερε δράσεις και αποτελέσματα σε σχέση με την καθαριότητα, την Πρόνοια, τα ΚΑΠΗ, τους Παιδικούς σταθμούς, τον Πολιτισμό, το Πράσινο στη πόλη και τα σχολεία σημειώνοντας ότι: «γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι  υπαρκτά, αλλά η απάντησή μας βρίσκεται στo έργο μας που είναι σημαντικό.»

Ακολούθησε η παρουσίαση του δημοτικού έργου που αφορά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο κ. Λουκάς Τζανής εκτίμησε ότι οι τομείς της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων, η αναβάθμιση της συγκοινωνίας, η Κοινωνική Πρόνοια, τα ζητήματα ων σχολείων βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς η δημοτική αρχή προσπαθεί και ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτά.

Υπενθύμισε δε ότι «κάποιοι κερδίζουν από την περιοχή μας και δεν δίνουν αντισταθμιστικά οφέλη, γιατί μέχρι τώρα καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε, δεν άσκησε καμία πολιτική εναντίον τους» και συνέχισε λέγοντας: «διεκδικήσαμε και πήραμε περίπου έξι στρέμματα από τον ΟΛΠ, διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη από το car terminal που ουσιαστικά πρόκειται να κλείσει την πρόσβασή μας στη θάλασσα, διεκδικούμε όλο το νεκροταφείο και το μισό βιοτεχνικό πάρκο, κάνουμε προσπάθεια για τον προαστιακό σταθμό, παλεύουμε για να φύγει επιτέλους το νεκροταφείο της Ανάστασης.» Ακόμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τον ανισόπεδο κόμβο στο Σκαραμαγκά και τα σχέδια να φτάσει η Αττική οδός επί της Λεωφόρου Καβάλας, ένα έργο που θα εκτονώσει το μποτιλιάρισμα στο Σχιστό. Ανακοίνωσε επίσης ότι τον προσεχή μήνα ξεκινάνε οι μελέτες για το  ελαφρύ ΜΕΤΡΟ, έχοντας ως κεντρικό πλάνο να υπογειοποιηθεί στο ύψος του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και να γίνει υπέργειο ως το Πέραμα. Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, το 2016-20017, η πόλη μας θα εξυπηρετείται επιτέλους από τη σύγχρονη συγκοινωνία.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τον ανοιχτό διαγωνισμό για το εργοστάσιο του Καχραμάνμογλου, την απόφαση για δημιουργία μουσείου Ρεμπέτικου τραγουδιού και την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί λύση για τα κτίρια της ΝΑΦΘΑ. Τέλος επεσήμανε τα μέτρα που πάρθηκαν για τη νομική συμπαράσταση στους Δημότες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Στη συζήτηση που ακολουθούσε με τους δημότες, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τόσο για  τις προοπτικές που δημιουργούνται από τη σειρά των έργων που έχουν δρομολογηθεί, όσο και για την πορεία επίλυσης των προβλημάτων που είχαν βάλει οι ίδιοι οι δημότες για τη γειτονιά τους στις προηγούμενες Λαϊκές συνελεύσεις. Η αμεσότητα της επαφής καθιστούσε δημιουργική τη συζήτηση, με τους δημότες να μεταφέρουν τα «παράπονά τους στο Δήμαρχο», αλλά και τις υποδείξεις τους.

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε τις Λαϊκές συνελεύσεις δηλώνοντας τα εξής: «Ο Δήμαρχος εξαρτάται ουσιαστικά από τους δημότες του. Όσο καλή και να είναι  μια  δημοτική αρχή, το έργο της ακυρώνεται όταν ο δημότης συνεχίζει να πετάει από το μπαλκόνι τα σκουπίδια του στον κάδο. Η παρούσα δημοτική αρχή δεν κάνει επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κάνει νέο σχεδιασμό, πιο ορθολογικό για την πόλη μας. Μας βάλατε μπροστάρηδες σε ένα αγώνα και θα δικαιώσουμε την επιλογή σας. Υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα αλλά δεν φεύγουμε από κανένα. Ασχολούμαστε με όλα και ανοίγουμε καινούργια. Για αυτό είναι αναγκαία η συμμετοχή των δημοτών. Με τη συμμετοχή, τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας στηρίζουμε την προοπτική και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου μας. Η αξία και η προσφορά των Λαϊκών Συνελεύσεων είναι πολύ σημαντική διότι δεν καταγράφονται απλά τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε γειτονιάς από τα χείλη του Δημότη, αλλά ενεργοποιούν το ενδιαφέρον του, και με  ευθύνη των προτάσεών του γίνεται μέρος της λύσης και συμμέτοχος των προοπτικών της πόλης μας. Συνειδητοποιούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι πολιτισμός που μας βοηθά στο να αλλάζουμε νοοτροπία. Να γνωρίζετε ότι εμείς το τιμόνι το κρατάμε με εντιμότητα και σταθερότητα».

επιστροφή στην κορυφή