Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Φιλοτεχνείται το πορτραίτο του Γεώργιου Αραβιάδη

Φιλοτεχνείται το πορτραίτο του Γεώργιου Αραβιάδη
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για τη φιλοτέχνηση του πορτραίτου του εκλιπόντος Δημάρχου Δραπετσώνας Γεώργιου Αραβιάδη.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, κάλεσε σε συνάντηση τη χήρα του εκλιπόντος Δημάρχου κ. Βάσω Αραβιάδη και το ζωγράφο κ. Ηλία Γεωργάτο για να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η κ. Μαΐλη Μαρία τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει ο πίνακας ζωγραφικής, διότι είναι χρέος απέναντι στον εκλιπόντα Δήμαρχο να αναρτηθεί το πορτραίτο του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δραπετσώνα, δίπλα στα πορτραίτα των άλλων Δημάρχων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο ζωγράφος που έχει αναλάβει το έργο κ. Ηλίας Γεωργάτος, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και κατοικεί στον Πειραιά. Σπούδασε ζωγραφική, θεολογία αλλά και αγιογραφία και συντήρηση έργων τέχνης. Αφού πήρε τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για την προσωπικότητα του εκλιπόντος Δημάρχου (βιογραφικές πληροφορίες και φωτογραφίες) δεσμεύτηκε να ξεκινήσει σύντομα τη φιλοτέχνηση του πορτραίτου.
επιστροφή στην κορυφή