Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ των ΔΕΚΟ από τα τιμολόγια των Σχολείων της πόλης

Επιστολή της Δημοτικής Aρχής στους αρμόδιους Υπουργούς

Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνίας, στο κρίσιμο τομέα της Παιδείας όλα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί. Πάγια αρχή στο πρόγραμμά, στις αγωνίες και στις παρεμβάσεις του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή είναι η ουσιαστική παρέμβαση και βοήθεια στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς, θεωρώντας πως θα πρέπει όλο και περισσότερο να αναδεικνύεται o ριζοσπαστικός τους ρόλος, μέσα στην καταιγίδα των ημερών μας.

«Είναι σημαντική, στρατηγικής σημασίας η συνεισφορά της οργανωμένης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε μια μεγάλη οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση. Η σύγχρονη παιδεία με όλα τα προβλήματα που έχει, μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην ισοπέδωση των πάντων, διδάσκοντας και διαμορφώνοντας Ανθρώπους κυριολεκτικά με το Άνω θρώσκω, με γνώση και συνείδηση, μαχητές της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς τους», δηλώνει ο Δήμαρχος  κ. Λουκάς Τζανής.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, αντιλαμβανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας και τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει, προέβη σε μια σειρά από παρεμβάσεις.

Με επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και Βουλευτές της Β΄ Πειραιά,  παρουσίασε αναλυτικά και με σαφήνεια τα προβλήματα, ζητώντας την ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας για την άμεση επίλυση τους.

Στην παρέμβασή του αυτή έκανε μεταξύ άλλων και την παρακάτω πρωτοποριακή πρόταση: Να ψηφιστεί εν γένει η παραγραφή του ΦΠΑ από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ που εκδίδονται στα Δημόσια Σχολεία του Δήμου μας. Η πρόταση βασίζεται στο σκεπτικό ότι ακόμα υπάρχουν πολύ υψηλοί λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και ειδικότερα της ΕΥΔΑΠ σε ορισμένες σχολικές μονάδες, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να καλυφθούν από τα οικονομικά των σχολείων, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι τακτικές επιχορηγήσεις σημαντικά και τους οποίους καλείται ο Δήμος να καταβάλει τα ποσά.

Την πρόταση αυτή εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Σώμα την ενέκρινε παμψηφεί. Ακολούθως προέβη άμεσα στην αποστολή της απόφασης στους αρμόδιους Υπουργούς με σκοπό να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για το θέμα. Συνακόλουθα ενημέρωσε τους Βουλευτές της Β΄ Πειραιά για να καταθέσουν στη Βουλή σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για την επίλυση του προβλήματος.

επιστροφή στην κορυφή