Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στους Σοφία Βέμπο και Μίμη Τραïφόρο

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στους Σοφία Βέμπο και Μίμη Τραïφόρο

Λ. Τζανής: «Ο Μάρτιος είναι μήνας ανάτασης της φύσης. Το αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο και στο δημοφιλή συγγραφέα επιθεωρήσεων, κωμωδιών και στιχουργό της μεταπολεμικής περιόδου Μίμη Τραϊφόρο, θα φέρει ανάταση και στη ψυχή μας. Μέσα στα πολλαπλά και πρωτοφανή χτυπήματα που δέχεται η ζωή μας, η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να τονώσουμε το ηθικό μας, να θυμηθούμε το παρελθόν μας και, αν και χτυπημένοι βαριά, να σηκώσουμε κεφάλι και να αισιοδοξήσουμε.»

Το μήνα Μάρτιο πέρασαν στην αιωνιότητα  το θρυλικό ζευγάρι Μίμης Τραϊφόρος και Σοφία Βέμπο.  Στις 31 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι), ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφέα και ποιητή Μίμη Τραϊφόρο και την τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε τα εξής: «Ο Μάρτιος είναι μήνας ανάτασης της φύσης. Το αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο και στο δημοφιλή συγγραφέα επιθεωρήσεων, κωμωδιών και στιχουργό της μεταπολεμικής περιόδου Μίμη Τραϊφόρο, θα φέρει ανάταση και στη ψυχή μας. Μέσα στα πολλαπλά και πρωτοφανή χτυπήματα που δέχεται η ζωή μας, η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να τονώσουμε το ηθικό μας, να θυμηθούμε το παρελθόν μας και, αν και χτυπημένοι βαριά, να σηκώσουμε κεφάλι και να αισιοδοξήσουμε.»

Την πρωτοβουλία και την ευθύνη της εκδήλωσης έχει η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία  Μαΐλη, η οποία ανέφερε: «Στη δύσκολη περίοδο που βιώνει ο τόπος μας, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά ηθική και πολιτισμική. Τα δύο τιμώμενα πρόσωπα έχουν προσφέρει στο πολιτισμό, χαρακτηρίζοντας μια ολόκληρη εποχή. Καθένας από το μετερίζι του, το ζευγάρι αυτό μας δείχνει το δρόμο να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και να αισιοδοξήσουμε. Εμείς οφείλουμε να θυμηθούμε, να νοσταλγήσουμε και να τους τιμήσουμε.»

Ακουλουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης

επιστροφή στην κορυφή