Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Νενικήκαμεν!!!

Νενικήκαμεν!!!

Επιτέλους αναδείχθηκε ο τάφος του Θεμιστοκλή!

Όσα συνέβησαν  στην παραλία της Δραπετσώνας ήταν το ίδιο σημαντικά για τους δημότες αυτής εδώ της πόλης, όσο και τα νέα που επίδωσε ο Ευκλής στους Αθηναίους μετά την μάχη του Μαραθώνα. ο Λουκάς Τζανής, Δήμαρχος της πόλης με σύσσωμη τη Δημοτική αρχή, τις Δημοτικές παρατάξεις και πλήθος δημοτών, εισέβαλλαν στον έως τώρα απαγορευμένο χώρο της παραλίας στα παλιά εργοστάσια λημμάτων.

Η δημοτική αρχή παρέδωσε μετά από πολυετείς αγώνες τον ιστορικό αυτό χώρο πίσω στους δημότες της και συνάμα έδωσε τη δυνατότητα σε εκείνους, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη να θαυμάσει και να απονείμει φόρο τιμής στον άντρα που ευθύνεται για τον ύπαρξη ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού. Ο Λουκάς Τζανής σήμερα τίμησε τη μνήμη του Αθηναίου στρατηγού Θεμιστοκλή στον τάφο του. Τον τάφο που εδώ και 90 χρόνια σκόπιμα κάποιοι απέκρυπταν για να εκμεταλλεύονται την έκταση και τη θαλάσσια δίοδο που τους παρείχε.

Η αναζήτηση του αυτονόητου θα συνεχιστεί όπως υποσχέθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος και η έκταση αυτή πολύ σύντομα θα αποτελέσει ένα πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά κέντρα που πλέον θα πρέπει να φυλάσσεται , αλλά και συντηρείται από την αρχαιολογική υπηρεσία όπως του αρμόζει.

επιστροφή στην κορυφή