Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ξεκίνησε η ριζική ανάπλαση των πλατειών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Ξεκίνησε η ριζική ανάπλαση των πλατειών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Ξεκίνησαν οι εργασίες ριζικής ανάπλασης της πλατείας που βρίσκεται στην απόληξη της οδού Γαληνού, στον Άγιο Αντώνιο, στην Αμφιάλη. Πρόκειται για έναν αξιόλογο χώρο αναψυχής σε απόσταση αναπνοής από το ανοιχτό γήπεδο και το κλειστό στάδιο των Σιταποθηκών, που όμως ήταν αφημένη στην εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια.

«Παρότι η πλατεία βρίσκεται σε κομβικό σημείο και γειτνιάζει με δύο στάδια και δύο σχολεία, είχε αφεθεί στο έλεος του θεού και είχε απαξιωθεί στο πέρασμα του χρόνου από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής. «Δε θέλουμε έρημες πλατείες και παιδικές χαρές. Θέλουμε ελεύθερους χώρους με σύγχρονες υποδομές που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους και κυρίως από τα παιδιά μας» προσθέτει ο κος Τζανής.

Η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας γίνεται από πόρους του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», ένα πρόγραμμα που πέτυχε να αξιοποιήσει και να «φέρει» στον δήμο η δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή.

«Η πλατεία …. είναι η πρώτη από τις έντεκα συνολικά πλατείες που θα ανακατασκευάσουμε και θα αλλάξουμε τελείως την εικόνα τους ώστε να αποκτήσουν ξανά ζωή και να γεμίσουν με θετική ενέργεια και σκέψη τους κατοίκους σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι υπόλοιπες πλατείες που θα αναμορφωθούν, είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Πράσινη Ζωή στην Πόλη».

επιστροφή στην κορυφή