Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ
-Βράβευση των παραμυθιών και των μικρασιάτικων πιθαριών

Άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 10 Ιουνίου το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012 στην παραλία της Δραπετσώνας, σε μια τεράστια έκταση που χρησιμοποιούσε για δεκάδες χρόνια το εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Πρόκειται για ένα χώρο που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση οι δημότες. Με τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Λουκά Τζανή, συνεπικουρούμενου από κινήσεις πολιτών και φορέων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δημιουργήθηκε μία πύλη πρόσβασης στον χώρο.

«Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται εκεί. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ενός παραθαλλάσιου δήμου έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι «συναντούν» τη θάλασσά τους» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της πόλης Λουκάς Τζανής.

Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ διοργανώνει –όπως κάθε χρόνο- η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου Δραπετσώνας από 10 έως και 16 Ιουνίου.

Η «ομπρέλα» καλλιτεχνικών δράσεων για παιδιά και εφήβους άνοιξε με τη βράβευση των παιδικών παραμυθιών που έγραψαν οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Το θέμα του παραμυθιού ήταν «Από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ, μαθαίνω να συνεργάζομαι με άλλους» και το συντονισμό της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πέτρος Καψοκόλης, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες μαθητές, δάσκαλοι και γονείς κατέκλυσαν την παραλία της Δραπετσώνας σε μια εκδήλωση που σύμφωνα με τις μαρτυρίες παιδιών και εκπαιδευτικών ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Η βραδιά ήταν υπέροχη και η ατμόσφαιρα μαγική.

«Πριν από πολλά πολλά χρόνια, όταν ήμουν Αντιδήμαρχος Παιδείας ξεκινήσαμε τον διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού» ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης Λουκάς Τζανής και πρόσθεσε: «Θέλαμε εξαρχής οι μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αποκαλύψουν το συγγραφικό ταλέντο τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνάει σε φαντασία, λόγο και νοήματα το έργο ακόμα και αναγνωρισμένων συγγραφέων».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν και τα μικρασιάτικα πιθάρια, τα οποία ήταν πιστά αντίγραφα των πήλινων δοχείων της Ιωνίας, και τα οποία ζωγράφισαν οι μαθητές των Λυκείων, των γυμνασίων και των νηπιαγωγείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με θέμα τη θάλασσα.

«Μια θάλασσα που ενώνει τα παράλια της Ελλάδας και της Μικρασίας με κοινές πολιτισμικές καταβολές, μια άλλη θάλασσα, του πολιτισμού και της δημιουργίας», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πέτρος Καψοκόλης.

Η κριτική επιτροπή απένειμε το πρώτο βραωείο σε όλα τα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αφού όλα τα πιθάρια ήταν ζωγραφισμένα με απίστευτο ταλέντο, μεράκι και αγάπη. Τα μικρασιάτικα πιθάρια, αφού παραμείνουν στο χώρο εκδηλώσεων του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, στη συνέχεια θα «επιστρέψουν» στα σχολεία τους για να τοποθετηθούν στην είσοδο των σχολικών κτιρίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μαρία Μαΐλη, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Βάνα Δατσέρη, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νίκος Οικονομάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δραπετσώνας Δημήτρης Αντωνόπουλος, η κοινοτικός σύμβουλος Δραπετσώνας Σοφία Λεοντιάδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Θεοχάρης και Γιώργος Χονδροκούκης.

επιστροφή στην κορυφή