Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΙΘΑΡΙΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΙΘΑΡΙΩΝ

-          Τα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχουν τον πρώτο λόγο

Στα πλαίσια της δράσης «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012» -που φέτος για πρώτη φορά υλοποιείται στην ελεύθερη παραλία των Λιπασμάτων Δραπετσώνας-  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου η τελετή βράβευσης τω ν σχολείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για 8η συνεχόμενη χρονιά η Αντιδημαρχία Παιδείας και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Δεκάδες μαθητές από τα σχολεία των δύο πόλεων αλλά και γονείς και δάσκαλοι κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής την παραλία της Δραπετσώνας, ο χώρος της οποίας έγινε προσβάσιμος μετά από κοπιαστικές εργασίες των υπαλλήλων του Δήμου και των στελεχών της Δημοτικής Κοινότητας Δραπετσώνας, προεξάρχοντος του προέδρου της Δημήτρη Αντωνόπουλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στη βραδιά αλλά και έναν σημαντικό τόνο αισιοδοξίας, ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Απονεμήθηκαν συνολικά επτά βραβεία σε δημοτικά σχολεία και άλλα τόσα στα νηπιαγωγεία, ενώ δόθηκα βραβεία και για την καλύτερη εικονογράφηση.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν και τα μικρασιατικά πιθάρια που ζωγράφισαν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με θέμα τη θάλασσα, την ανοιχτή θάλασσα, τη δική τους θάλασσα. Εδώ , το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι μαθητές έφτιαξαν μικρά αριστουργήματα. Έτσι λοιπόν το πρώτο βραβείο δόθηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία. Τα πιθάρια θα εκτίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλλιτεχνοράματος στην ελεύθερη παραλία Δραπετσώνας.

H βραδιά έκλεισε με παράσταση Καραγκιόζη από τον Πάνο Καπετανίδη.

------------------------------------------------------------------------------

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 14-6-2012

επιστροφή στην κορυφή