Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012
Με την εξαιρετική παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών που δόθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου στην ελεύθερη παραλία Δραπετσώνας, το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κερατσινίου Δραπετσώνας, μας ταξίδεψε στην Ελλάδα που όλοι κουβαλάμε μέσα μας.
Στη σκηνή του Καλλιτεχνοράματος ανέβηκαν τα τμήματα ενηλίκων από τα Πολιτιστικά Κέντρα Αμφιάλης και Ταμπουρίων και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στον μαγευτικό χώρο της παραλίας Λιπασμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει μια μακρά ιστορία. Λειτουργεί στο Κερατσίνι πάνω από 20 χρόνια, ενώ έχει λάβει πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
«Η Ελλάδα που πονάμε αλλά και μας πονάει είναι βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Ο λαϊκός πολιτισμός όμως και, ειδικότερα, οι παραδοσιακοί χοροί περνούν από γενιά σε γενιά. Το βλέπουμε αυτό στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους . Το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Η αρτιότητα, η τεχνική, η αγάπη και το μεράκι τους φαίνονται σε κάθε παράσταση που δίνουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ δήλωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο στο Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών. Θερμά συγχαρητήρια και στη δασκάλα τους, στη Μαρία Τζίμκα. Η ΔΗΚΕΠΑ είναι φυτώριο επιτελεί εξαιρετικό έργο στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Συνεχίζουμε δυναμικά και προσπαθούμε να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη πολιτιστική δημιουργία και το καλλιτεχνικό έργο».
επιστροφή στην κορυφή