Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Πρεμιέρα για τους θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους Κερατσινίου Δραπετσώνας

Πρεμιέρα για τους θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους Κερατσινίου Δραπετσώνας

Cine "Μάρθα Καραγιάννη"
Cine "Μελίνα"

Οι θερινοί δημοτικοί κινηματογράφοι του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας ανοίγουν ξανά και αποτελούν μια όαση δροσιάς στην τσιμεντούπολη σε ένα καλοκαίρι που τα έχει όλα: εκλογές, EURO, Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά αγιόκλημα, γιασεμιά, λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο.

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας απαντά στην κρίση και στην οικονομική στενότητα με ένα «μπουκέτο» ταινιών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, με ταινίες α' προβολής και πρόσφατης παραγωγής αλλά και με εξαιρετικά κινηματογραφικά αφιερώματα.
Οι δύο θερινοί κινηματογράφοι του Δήμου αποτελούν κάθε καλοκαίρι τόπο συνάντησης σε δυο θρυλικές γειτονιές: Συνοικίες «το όνειρο» κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της πόλης με το υπέροχο θαλασσινό αεράκι να μας κρατά συντροφιά κάθε βράδυ.
«Ο Κινηματογράφος Μελίνα, με μια επιλογή ταινιών περισσότερο εστιασμένη στις πρώτες προβολές και τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που άφησαν άφωνους κοινό και θεατές. Ο Κινηματογράφος Μάρθα Καραγιάννη (πρώην Κατερίνα) -που πήρε το
όνομα της αγαπημένης μας λαμπερής δημότισσας-, με επιλογές που αγγίζουν τις 4 ταινίες κάθε εβδομάδα -όλες τους μεγάλες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε- με ιδιαίτερη έμφαση στο παιδί και την οικογένεια» σημειώνει στον πρόλογο του προγράμματος ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.

 

Για το «Σινέ Μάρθα Καραγιάννη» το πρόγραμμα ανοίγει η ταινία «7 μέρες με τη Μέρυλιν» (22-24/06/2012), ενώ για το «Σινέ Μελίνα» η πρεμιέρα γίνεται με την ταινία «Οι εκδικητές» (21-24/06/2012.
Πληροφορίες στη σελίδα 12.
- ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ & ΜΕΛΙΝΑ (2 άτομα) 6 ευρώ
- ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ (ατομικό) ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 4 ευρώ
- ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΙΝΑ (ατομικό) 4,5 ευρώ

• Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν δύο ημέρες την εβδομάδα στους δύο θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους δράσεις, παιχνίδια και ταινίες δωρεάν.

INFO:

ΣΙΝΕ «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»: Βύρωνος & Χιλής, Ευγένεια, Τηλ.: 210 4317270
ΣΙΝΕ «ΜΕΛΙΝΑ»: Σωκράτους 65, Δραπετσώνα • Τηλ.: 210 4082530

Και λίγα λόγια για τις ταινίες της πρεμιέρας...

«Οι εκδικητές»

Η Marvel το 'πε και το 'κανε: για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα comics της, εμφανίζονται μαζί στην ίδια ταινία! Ο Τζος Γουίντον, ιθύνων νους ορισμένων από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές φαντασίας της τελευταίας 15ετίας («Buffy», «Firefly», «Dollhouse»), ανέλαβε να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ένωσης των κρίκων όλης αυτής της κινηματογραφικής αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο «Iron Man», υποσχόμενος πως οι τρισδιάστατοι «Εκδικητές» του θα δώσουν νέο νόημα στον όρο «event movie». Οι Ντάουνι τζούνιορ, Έβανς και Χέμσγουορθ επιστρέφουν στους ρόλους των Iron Man, Captain America και Thor αντίστοιχα, ενώ στο πλάι τους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Τζέρεμι Ρένερ ως Hackeye και τον Μαρκ Ρούφαλο ως Μπρους Μπάνερ, αλλά και ως Hulk, χάρη στην τεχνική του performance capture. Όσο για τον σαρδόνιο Νικ Φιούρι του Τζάκσον, από «μεσάζοντας» προάγεται επιτέλους σε βασικό πρωταγωνιστή με σημαίνοντα ρόλο στα τεκτενόμενα.

«7 μέρες με τη Μέρυλιν»

Θέλοντας απεγνωσμένα να κερδίσει το σεβασμό του Χόλιγουντ και να την πάρουν στα σοβαρά, η θρυλική ηθοποιός ταξιδεύει στο Λονδίνο το 1956 για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία "Ο Πρίγκηψ και η Χορεύτρια", δίπλα στον Λόρενς Ολίβιε. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ , ο οποίος ήταν βοηθός του Ολίβιε την εποχή εκείνη, η ταινία εξερευνά μια πλευρά της Μονρόε που δεν έχουμε ξαναδεί.

επιστροφή στην κορυφή