Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ: «ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ: «ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
Το θαύμα έκαναν οι αθλητές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου Δραπετσώνας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες.

 

Μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών πέτυχε η Ομάδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου Δραπετσώνας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες που διεξήχθη πρόσφατα. Οι αθλητές της Ομάδας γύρισαν με τις αποσκευές τους γεμάτες μετάλλια και διακρίσεις.
«Για τη Δημοτική Αρχή, για τις οικογένειές τους, για όλους τους δημότες μας, οι αθλητές μας αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της ζωής» σημειώνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής. «Δεν είναι μόνο οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, είναι ο καθημερινός αγώνας για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός κόσμου που δεν είναι καθόλου φιλικός με τα άτομα με αναπηρίες».
Σε μια λιτή αλλά πολύ ουσιαστική και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, τιμήθηκαν οι αθλητές της Ομάδας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες. Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός των σπουδαίων αθλητών, ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Γεωργακοπούλου, η Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών και δημοτική σύμβουλος Μαρία Σενικίδου και ο προπονητής της Ομάδας, καθηγητής ειδικής φυσικής αγωγής Βαγγέλης Σμπράος.
«Είστε το αληθινό παράδειγμα προς μίμηση, οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ζωής. Με το πείσμα και την προσπάθειά σας πετύχατε σπουδαίες διακρίσεις και νίκες. Με το ίδιο πείσμα και με τις ίδιες προσπάθειες πετυχαίνετε μια διαρκή και μεγαλειώδη νίκη στην καθημερινή σας ζωή», τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, κατά τη διάρκεια υποδοχής των αθλητών στο δημαρχείο της πόλης.
Ο προπονητής της ομάδας χάρισε στον Δήμαρχο μία αθλητική φανέλα της Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρίες, καθώς και διάφορα άλλα αναμνηστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ η Ομάδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου Δραπετσώνας έλαβε τα εξής μετάλλια:
• στο αγώνισμα της Κολύμβησης έλαβε δύο χρυσά και τέσσερα αργυρά
• στον Στίβο έλαβε μέρος ένας αθλητής και απέσπασε δύο μετάλλια
• στην Boccia έλαβε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο
• στην Ποδηλασία ένα χρυσό μετάλλιο
«Είμαι βαθιά συγκινημένη με την προσπάθειά σας. Σαν γιατρός γνωρίζω ότι ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Με την πίστη και τη θέληση που σας διακρίνει, ξεπερνάτε κάθε εμπόδιο και βγαίνετε κάθε μέρα νικητές», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γ. Γεωργακοπούλου.
«Χρειάζεστε περισσότερο από τον καθένα την κοινωνική αλληλεγγύη. Η δική σας προσπάθεια λειτουργεί σαν φωτεινός φάρος στη ζωή μας και μας προτρέπει να είμαστε συνεχώς και για πάντα δίπλα σας», τόνισε η Μαρία Σενικίδου, που έχει αφιερώσει τη ζωή της σε εθελοντικές δράσεις.
Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι:
Σωφρόνης Μητσιάλης, κολύμβηση 50 και 100 μέτρων, 3η θέση
Εύα Κοτεβένη, κολύμβηση 50 και 100 μέτρων, 1η θέση
Θανάσης Φάββας, κολύμβηση 50 μέτρων, 1η θέση
Μαρία Φεγγαρίδου, κολύμβηση 50 μέτρων, 1η θέση
Πέτρος Βιδάλης, κολύμβηση 100 μέτρων, 3η θέση
Γιώργος Σαμοθρακίτης, boccia, 2η θέση
Αθηνά Μπούγια, κολύμβηση, 1η θέση
Μιχάλης Μελάς, boccia, 4η θέση
Παναγιώτης Μυστακίδης, ακόντιο, 1η θέση και σφαίρα, επίσης 1η θέση
Γιώργος Κοσμίδης, ποδηλασία, 3000 μέτρα, 1η θέση

επιστροφή στην κορυφή