Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, μιας δράσης του Future Library με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι βιβλιοθήκες του Δήμου μας πραγματοποίησαν 24 συνολικά εκδηλώσεις από 2 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου 2012. Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε παιδιά από 5 έως και 12 ετών και σκοπό είχαν να ζωντανέψουν τις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία μας. Αφορούσαν δράσεις στους τομείς των εικαστικών, του θεάτρου, της ανάγνωσης, των εργαστηρίων και των αφηγήσεων. Ευελπιστούμε η καλοκαιρινή καμπάνια να καθιερωθεί ως ετήσια διοργάνωση και κάθε χρόνο να αποτελεί το δυναμικό «κλείσιμο» μιας δραστήριας και δημιουργικής πορείας.

Αναλυτικότερα:

24 εκδηλώσεις

8 εξωτερικοί συνεργάτες

8 βιβλιοθηκονόμοι

48 ώρες παιχνίδι, αφήγηση, θέατρο, κατασκευές, μαγειρική, ζωγραφική.

400 μικροί φίλοι

150 αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Για 24 καλοκαιρινά πρωινά, οι βιβλιοθήκες του δήμου μας γέμισαν με χαρούμενες παιδικές φωνές. Ήρθαν με ενθουσιασμό στη βιβλιοθήκη για να ζωγραφίσουν με τον «μωβ μαρκαδόρο του Χάρη», «βγήκαν έξω» και ζωγράφισαν στους τοίχους της βιβλιοθήκης με χρώματα και αισιοδοξία κι όταν ίδρωσαν, πήγαν στο δάσος να δροσιστούν και ν’ αγκαλιάσουν «την αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» και γύρισαν για ν’ αλλάξουν και να φορέσουν τα «καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».

Ταξίδεψαν στο χρόνο μέσα από τις γεύσεις των εποχών και το «χρόνο που μας ενώνει στη διατροφή», δοκίμασαν μπισκότα που έφτιαξαν με τα χεράκια τους ενώ ένιωσαν ότι «όταν ο λύκος πεινάει» καλό είναι να μη βρεθούμε στο δρόμο του…

Έκαναν κι άλλα ταξίδια, άλλα μεγάλα, όπως αυτό με τον παππού όλων των εξερευνητών «Ιούλιο Βερν» κι άλλα μικρά όπως του «μικρού γυρίνου» που ανακαλύπτει τον κόσμο. Άφησαν τα βήματά τους στα «μονοπάτια των βιβλίων» και ξεδίπλωσαν τόσο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο όσο και τη δεξιότητά τους στη χειροτεχνία παίζοντας με τη δική τους «αυτοσχέδια ορχήστρα».

Με «τα ζάρια των ιστοριών» άνοιξαν τα «φτερά» της φαντασίας τους και έμαθαν τα μυστικά του σύμπαντος από το «γιο της αστερόσκονης» σε μια μαγική διαδρομή και τέλος κυνήγησαν με επιτυχία  τα «χαμένα αστέρια» στον Όλυμπο.

Οι εκδηλώσεις τελείωσαν, τα παιδιά έφυγαν διακοπές και γεμίζουν με τα γέλια και τις φωνές τους τις ελληνικές παραλίες. Η βιβλιοθήκη μένει πίσω, έχοντας μαζέψει πολύ θετική ενέργεια και τα περιμένει να επιστρέψουν στην αγκαλιά της το χειμώνα, όπως υποσχέθηκαν!

 

επιστροφή στην κορυφή