Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

 Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού, στο πλαίσιο της πολιτιστικής ενημέρωσης των δημοτών μας με το Νέο του Πρόγραμμα «Κυριακάτικες Επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής», ολοκλήρωσε με επιτυχία την 6η επίσκεψη στο  Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

Στο μουσείο τους δημότες που συμμετείχαν στην εκδρομή συνόδευσε η υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων κα. Αργυρώ Αναγνωστάκη, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για την διοργάνωση αυτού του προγράμματος. Η ανταπόκριση για μία ακόμα φορά ήταν σημαντική και οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξαιρετική ξενάγηση της κα. Ιωάννας Τσακιράκη, η οποία με κατανοητό και άμεσο λόγο, αλλά και με την πλούσια γνώση της τους ταξίδεψε στην βυζαντινή μας ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας μας κι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Η επόμενη εκδρομή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κυριακάτικες Επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, στην Πλάκα και στο Θέατρο Διονύσου.

επιστροφή στην κορυφή