Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου τίμησαν τον σπουδαίο ποιητή, συγγραφέα και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, σε μια συγκινητική βραδιά, παρουσία του ιδίου του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα αναγνώστηκαν λογοτεχνικά κείμενα του Μάνου Ελευθερίου, ενώ ερμηνεύτηκαν και τα γνωστά τραγούδια του, που είναι μελοποιημένα από διαπρεπείς Έλληνες συνθέτες και τραγουδισμένα από σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Σάββας Τσαλίκης, ενώ στο Μάνο Ελευθερίου απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον αντιδήμαρχο Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Πέτρο Καψοκόλη.

Τους μελοποιημένους στίχους του Μάνου Ελευθερίου ερμήνευσαν οι Πένυ Ξενάκη, Χρήστος Κάλοου και Βιβή Καλφαδοπούλου και τους συνόδευσαν οι Γιώργος Τσοκάνης και Χριστίνα Εμμανουηλίδου στο πιάνο, Γιώργος Μπάρλας στο μπουζούκι και Μιχάλης Κατσούνας σε λύρα και βιολί.

Η επιμέλεια των κειμένων  έγινε από την Κική Κοκκίνου (αντιπ. Ε.Τ.Ε.Π.Κ.), ενώ ανάγνωση – απαγγελία κειμένων έκαναν οι Λευτέρης Λαζαρίδης (Φιλόλογος), Σταματίνα Καβουτζή (ηθοποιός) και ΚικήΚοκκίνου (μεταφράστρια).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ισχυρός Δήμος», Λουκάς Τζανής, η Βουλευτής β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λέττα Γαβαλά, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλίας Πατίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πολιτεία Αλληλεγγύης – Ανάπτυξης» Χρήστος Σαλαλές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεοχάρης Διονύσιος, Μαϊλη Μαρία, Μαράκου Μαρία και Δατσέρη Βάνα, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων Αργυρώ Αναγνωστάκη, ο τέως βουλευτής Κανέλλος Λάλος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λεοντιάδης, ο πρώην  γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Αθανασάκος, ο γραμματέας της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου Γκούμας Ευθύμης και πλήθος κόσμου.

επιστροφή στην κορυφή