Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακάτικες Επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής», που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού. Συγκεκριμένα 60 δημότες μας παρακολούθησαν την  ξενάγηση και αρκετοί εξ αυτών περίμεναν τους εκδρομείς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μιας και οι θέσεις στο πούλμαν που τους μετέφερε είχαν κλειστεί αρκετό καιρό πριν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η επίσκεψη αυτή ήταν η 8η που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή της χρονιάς, οπότε και υλοποιείται το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στην επίσκεψη χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής, κατά την αναχώρησή τους από την πλατεία Κύπρου. Επίσης, για ακόμα μία φορά τους συνόδευσε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων κα. Αργυρώ Αναγνωστάκη, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτού του προγράμματος, ενώ εξαιρετική ήταν και η ξενάγηση της κα. Ιωάννας Τσακιράκη, η οποία βοήθησε τους επισκέπτες  να γνωρίσουν την ιστορία που κρύβουν τα περίφημα καλλιτεχνήματα που κοσμούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας κι αποτελούν ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τα αρχαία ευρήματα, που ανελκύστηκαν από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, καθώς και τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος πολυσύνθετος αστρονομικός φορητός υπολογιστής!

Η επόμενη εκδρομή, η οποία είναι και τελευταία γι’ αυτή την περίοδο, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 11 Μαϊου 2014, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 213-2074673, 213-2074674, 213-2074741.

επιστροφή στην κορυφή